BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 27/06/2013

Fiatc Joventut, horitzó 2016

Jordi Villacampa vol repensar el club per intentar liquidar el deute en els pròxims tres anys

àlex Gozalbo
2 min

Badalona.Jordi Villacampa va confirmar ahir que esgotarà el seu mandat com a president del Joventut i va traçar un ambiciós full de ruta per intentar liquidar el deute que arrossega l'entitat en els pròxims tres anys. L'exjugador, que reestructurarà el seu consell d'administració, mantindrà el suport econòmic de Fiatc, l'asseguradora amb la qual ha allargat dos anys més el contracte d'esponsorització. "La nostra intenció era plegar, però no és possible. No em fa por seguir. Estic més motivat i il·lusionat que mai. Vull acabar el mandat que tinc i ja no diré més que plego. He sigut sempre un gran competidor", assegura el màxim mandatari de la Penya. "No estic decebut amb ningú. Sóc un home de la Penya, i Marcel Riera també ho és. El que no entenc és haver deixat passar tant de temps amb aquesta indefinició", apunta sense intenció de dividir.

"Tenim diverses línies de finançament i m'agradaria fer una ampliació de capital. Tenim una sèrie d'ingressos garantits i això ens dóna viabilitat. Tenim fins a l'any 2016 per eixugar el deute, i lluitarem per fer-ho", diu Villacampa, que xifra les obligacions econòmiques en 9,8 milions d'euros. La quantitat es divideix en tres tipus de creditors: privilegiats (8,2 milions d'euros), ordinaris (1,3) i subordinats (0,3). "Els jugadors estan tranquils, però els devem tres mesos", reconeix Jordi Villacampa. Segons l'exjugador, els treballador del club sempre han estat al dia dels cobraments.

"Teníem un any més de patrocini amb Fiatc, però hem arribat a un acord per ampliar dos anys més el contracte. Ens haurem d'espavilar a fer coses, però tenir tres anys assegurats de patrocini és molt important. Hi ha sis equips a la Lliga Endesa que no tenen espònsor", apunta Jordi Villacampa, que és molt crític amb alguns dels rivals. "La Penya és i serà sempre un club difícil, no té més remei que ser-ho. De fàcil no hi ha res i menys en una Lliga de trampetes, on hi ha tres fiscalitats diferents, administracions que posen diners públics, caixes i equips de futbol. Tots els clubs hauríem de jugar amb les mateixes regles", demana. "La Penya és un club venedor i hem de ser llestos per vendre més. Hem generat més de 20 milions amb ingressos extraordinaris, hem reflotat el planter i hem aconseguit títols importants. L'economia ha canviat i ara entrem en una nova dimensió", afirma Villacampa.

El president del Fiatc Joventut és conscient de les virtuts i els defectes del seu club. "No tenim ni un altaveu important ni ajudes públiques, però tenim altres actius que la resta no tenen, com un pavelló magnífic, una afició fantàstica i un planter dels millors d'Europa", diu.

Projecte esportiu

El nou director esportiu del Fiatc Joventut serà Jordi Martí, fins ara responsable del planter del club verd-i-negre. "M'agradaria que Salva Maldonado fos l'entrenador i José Ángel Samaniego el seu ajudant. He parlat amb ell, però encara no hem aprofundit", anuncia Jordi Villacampa.

stats