BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 29/05/2012

El Fiatc Joventut ensopega amb les renovacions

àlex Gozalbo
2 min
Salva Maldonado, entrenador del Fiatc Joventut, durant un partit d'aquesta temporada.

BADALONANo és una situació nova per al Fiatc Joventut, que a una setmana de començar l'última pretemporada tenia tan sols cinc jugadors en nòmina, però la Penya ha començat les vacances d'estiu amb pocs jugadors definits per a la pròxima campanya. Salva Maldonado només compta amb dos professionals amb contracte a Badalona: Jordi Trias i Nacho Llovet.

El Fiatc Joventut vol retenir Eulis Báez, però té clar que no renovarà Pooh Jeter i Derrick Obasohan, que han tingut un rendiment molt irregular. A més, l'equip verd-i-negre no podrà retenir Tay Williams, que intentarà fer-se un lloc a la NBA o buscar un contracte millor a Europa.

On la Penya està ensopegant és amb les renovacions. El club fa mesos que va proposar una ampliació de contracte a la majoria de jugadors joves, que van preferir esperar-se. Quan alguns han contestat afirmativament, com és el cas de Henk Norel, l'entitat ha matisat que amb el temps la situació ha empitjorat i que les condicions econòmiques no poden ser les mateixes.

Cada cas és diferent, però tots comparteixen endarreriment en els terminis previstos. David Jelinek ha demanat més temps per pensar-se l'oferta, mentre que a Pere Tomàs, que tan sols ha pogut jugar tres partits aquesta temporada, li ofereixen menys diners dels que li proposaven fa cinc mesos. El capità vol seguir, però per signar un acord llarg (quatre temporades) demana vincular el salari futur al seu rendiment.

Un dels jugadors del conjunt vinculat que ha treballat amb el primer equip deixarà el club. Es tracta de Marko Todorovic, que en quedar eliminat amb el CB Prat Joventut de la lluita per l'ascens a l'Adecco Or es va acomiadar de l'entitat en busca d'un contracte millor.

El cas dels jugadors amb més experiència del vestidor és diferent i el club pensa que no hi haurà problemes per segellar-ne la continuïtat. "Finalitzo contracte, m'agradaria molt quedar-me, estic molt còmode i content aquí, però no és tan sols una cosa meva, depèn de les dues parts", diu Albert Oliver. És un cas molt semblant al de Fede van Lacke. "Estaria orgullós i amb moltes ganes de poder seguir aquí, l'afecte que he rebut és immens", explica l'aler.

El Fiatc Joventut també pretén aconseguir la renovació de Lubos Burton. La seva arribada va ser clau en la millora que l'equip va experimentar en la segona volta, però el club vol acabar d'ajustar el seu salari, ja que és un jugador amb molts problemes físics.

A la Penya encara li queden tres mesos per començar la pretemporada, així que el club, que encara està en situació de concurs de creditors, té temps per acabar de definir l'equip amb el qual competirà la temporada 2012-13.

stats