LLIGA ENDESA
Esports 13/02/2012

El Fiatc Joventut busca un full de ruta fiable

àlex Gozalbo
2 min
Fede van Lacke, aler del Fiatc Joventut, intentant defensar Xavi Rabaseda, jugador  del Barça Regal.

BADALONAEl Fiatc Joventut va anotar ahir 52 punts contra el Barça Regal. L'anotació, la pitjor de la història a la Lliga Endesa, posa en evidència alguns problemes amb què s'està trobant un equip que està patint per superar entrebancs diversos. Limitacions econòmiques, greus lesions i l'adaptació a l'estil d'un nou entrenador estan afectant el rendiment d'un conjunt que es va quedar fora de la Copa del Rei i que ara està a gairebé tanta distància dels play-off per al títol (3 victòries) com dels llocs de descens (2).

Fragilitat mental

Al conjunt verd-i-negre li costa competir en els partits difícils

Quan el partit fa baixada, el Fiatc Joventut mostra un joc fresc i atrevit. Quan fa pujada, pateix per seguir competint. El base Pooh Jeter no s'ha convertit en el líder a la pista que Salva Maldonado esperava quan va confeccionar la plantilla i la majoria dels jugadors són joves i tenen poca experiència. En els finals de partit igualats no hi ha referències clares a les quals acudir amb confiança i la pressió acaba fent disminuir l'aportació dels jugadors claus. Jordi Villacampa, president del Fiatc Joventut, es va reunir amb els jugadors per transmetre'ls confiança i demanar-los implicació, però l'equip no troba una línia regular, un full de ruta fiable. Un dia guanya el Madrid i un altre abaixa els braços contra conjunts amb un potencial més baix.

La pitjor defensa

L'equip de Salva Maldonado encaixa 77,6 punts per partit

A la Lliga Endesa no hi ha cap defensa pitjor que la del Fiatc Joventut, que encaixa 77,6 punts per partit. L'equip que entrena Salva Maldonado ha rebut més de 80 punts en sis enfrontaments d'aquesta temporada. La xifra més elevada va arribar en la visita a Saragossa, quan la Penya va encaixar 96 punts. Els problemes defensius neixen del joc interior, que el conjunt badaloní ha millorat amb la recuperació de Henk Norel i el fitxatge d'Eulis Báez, però en el qual encara pateix per competir contra jugadors amb un potencial físic més gran, que dominen des de la pintura el joc dels seus equips.

Fan falta punts

La línia exterior de l'equip no troba la regularitat necessària

El Fiatc Joventut suma 71,2 puntsper partit, una xifra marcada per la irregularitat dels seus jugadors de perímetre. Derrick Obasohan i David Jelinek no tenen continuïtat i el seu equip ho acaba pagant. La idea del club és fitxar un aler, incorporació que, unida a la progressió que s'espera de Pere Tomàs, ha de potenciar el joc ofensiu d'un equip que tan sols va poder utilitzar Christian Eyenga durant cinc partits. Dues xifres significatives: el percentatge d'encert en triples és del 31%, i la mitjana de pèrdua de pilotes, de 13,4.

Nefast com a visitant

El Fiatc Joventut ha perdut els nou partits fora de casa

L'equip que entrena Salva Maldonado no té números dolents a l'Olímpic de Badalona, on s'ha imposat en set dels onze partits disputats aquesta temporada. Tan sols el Fuenlabrada, el Lagun Aro GBC, el Caja Laboral i el Barça Regal han guanyat a la pista de la Penya. En canvi, els registres com a visitant són nefastos, ha perdut els nou partits a domicili. Els desplaçaments a Manresa, Bilbao, Valladolid, Las Palmas, Màlaga, Alacant, Saragossa i Múrcia s'han tancat sense treure'n cap resultat positiu.

stats