MOTOCICLISME - GRAN PREMI D'HOLANDA
Esports 29/06/2013

Fet d'una altra pasta

Els metges decidiran avui dematí si Jorge Lorenzo està en condicions de córrer

Miquel Ramis
2 min

PalmaHores després d'haver sortit del quiròfan, Jorge Lorenzo va agafar un avió privat per tornar a posar rumb a Assen, on avui es disputa el Gran Premi d'Holanda. En un primer moment es va pensar que el campió del món volia viure la cursa a la catedral del motociclisme des del pit lane acompanyat dels membres del seu equip. No era així. El mallorquí volia disputar el Gran Premi i lluitarà fins al darrer moment per pujar a la seva Yamaha i perdre el mínim nombre de punts possible respecte del seu gran rival pel títol i líder del Mundial, Dani Pedrosa, i intentar mantenir la segona posició que ocupa, per davant Marc Márquez.

Per molts pot semblar una bogeria, però queda clar que Lorenzo està fet d'una altra pasta. La matinada de dijous a divendres l'havien operat de la fractura a la clavícula esquerra que havia patit en els entrenaments lliures i ahir horabaixa ja tornava a ser a Assen. Visiblement cansat i encara sota els efectes de l'anestèsia, el mallorquí anà directament a descansar.

Uns dels metges de la competició, l'italià Michele Macchiagodena, va explicar a l'equip que el més important és que descansi el màxim possible fins avui dematí, quan a partir de les vuit i mitja li realitzaran les proves mèdiques que determinaran si pot sortir a realitzar els darrers entrenaments lliures, segons informa Efe.

En funció de com passi la nit, les opcions de veure'l a la graella de sortida augmentaran. I és que la decisió depèn dels metges del Mundial, els quals l'han d'autoritzar per pujar damunt la Yamaha.

Els turmells

En el primer examen que li realitzaren tot just després d'haver patit la caiguda, els metges el descartaren per a la cursa d'avui i deixaven enlaire la seva participació en el GP d'Alemanya d'aquí a quinze dies. Però no serà la primera ocasió que Lorenzo disputi una cursa lesionat, si és que a la fi els metges li donen permís per fer-ho. La temporada 2008, una espectacular caiguda en el GP de la Xina li provocà la fractura de l'astràgal del turmell dret i el trencament del lligament de l'esquerre.

La seva participació en el GP de França, de quinze dies després, era dubtosa, ja que tenia els dos turmells romputs. Però va seguir el tractament que li va recomanar el doctor Xavier Mir, el mateix que el va operar de la clavícula dijous, i quinze dies després de l'accident a Xangai va viatjar a Le Mans.

No podia caminar però, amb l'ajuda dels membres del seu equip, va pujar damunt la Yamaha. Molts no haurien tingut esma per ni tan sols agafar un avió desplaçant-se amb una cadira de rodes. Però el mallorquí va disputar la cursa. En aquella cursa només el va superar Valentino Rossi, i Lorenzo va signar una heroica segona posició.

Amb aquest precedent, no seria estrany veure Lorenzo a la graella de sortida. En aquest cas, sortiria des de la dotzena posició amb l'única intenció de donar gas.

stats