MOTOR - FÓRMULA 1
Esports 03/11/2012

Ferrari treballa contra rellotge

Albert Vilardaga
2 min
Fernando Alonso, pilot asturià de Ferrari.

BARCELONAL'escuderia italiana va utilitzar per primera vegada una de les quatre excepcions que preveu el reglament de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) per permetre que els mecànics treballin de matinada, encara que no hagin descansat les 8 hores a què obliga el reglament. Els enginyers de Fernando Alonso van estar des de les quatre de la matinada fins a les deu del matí per instal·lar al monoplaça les noves peces que van arribar des de Maranello. Durant el Gran Premi d'Abu Dhabi, l'F2012 incorporarà un nou aleró posterior que ha estat fabricat per millorar el funcionament del DRS, una eina bàsica per aconseguir un bon temps a la volta de classificació prèvia a la cursa.

Aquest tema s'està convertint en una obsessió per a Ferrari, ja que el monoplaça està donant molt més bon rendiment en cursa que no pas en la volta de classificació. De les tres victòries d'Alonso aquesta temporada (Malàisia, Europa i Alemanya), l'asturià va sortir novè a Sepang i onzè a València i només a Alemanya va aconseguir el millor temps. En canvi el seu rival, Sebastian Vettel, que ha guanyat cinc Grans Premis aquesta temporada, a Singapur va sortir des de la tercera posició, a Corea des de la segona i a Bahrain, el Japó i l'Índia, el pilot alemany va sortir des de la primera posició.

A Ferrari estan satisfets del rendiment del monoplaça en carrera, però en les últimes tres curses Red Bull ha marcat el millor temps, mentre que Ferrari fa set Grans Premis que no aconsegueix la pole . Red Bull no és l'única escuderia que està superant Ferrari durant les sessions de classificació, ja que els McLaren, i fins i tot a vegades algun Sauber i Lotus, han aconseguit més bon temps que els Ferrari.

El director esportiu de l'escuderia italiana, Stefano Domenicali, va confirmar que el Gran Premi d'Abu Dhabi serà "una prova de foc" i que és "optimista". "I més si tenim en compte la posició en què vam començar en el Gran Premi de l'Índia", va dir, i va afegir: "Ens queden tres curses en què hem de ser completament racionals i buscar maximitzar principalment el nostre rendiment durant la sessió de classificació".

Sense resultats

Malgrat les millores de l'F2012, Fernando Alonso no va poder brillar durant la sessió d'entrenaments lliures del GP d'Abu Dhabi. Durant la primera sessió, Alonso va ser quart, darrere dels dos McLaren i també de Vettel. A la sessió de la tarda encara van anar pitjor les coses per al pilot asturià, que va veure com el superaven els dos Red Bull, els dos McLaren i fins i tot els dos Lotus. A més, el seu rival, Sebastian Vettel, va marcar el millor temps.

En acabar la jornada, Alonso va explicar que la sessió havia servit "per provar l'aerodinàmica i els pneumàtics" i que esperava que l'afalt estigués molt millor avui que no pas ahir.

El director tècnic de Ferrari, Pat Fry, va assegurar que les millores a l'F2012 "semblen positives", però va afirmar que encara han de decidir quines utilitzen durant la classificació i quines durant la carrera.

stats