MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 09/05/2011

Ferrari es revifa amb Montmeló a l'horitzó

Nuria García
2 min
Ferrari es revifa amb Montmeló a l'horitzó

BarcelonaFerrari torna a ser competitiva o almenys això és el que es va poder desprendre de la cursa de Turquia. Fernando Alonso, que va pujar al podi per primer cop aquesta temporada, va canviar el discurs de crítica contra la seva escuderia que havia adoptat en els últims grans premis i va donar les gràcies al seu equip per la feina feta. "Per fi hem pogut lluitar pel podi, per les posicions importants, després de les últimes curses, i això ha estat gràcies a l'equip", va dir Alonso, content d'haver pogut lluitar de tu a tu amb els Red Bull. I és que els Ferrari van tenir més bon rendiment que els Red Bull amb els pneumàtics tous. Però no va passar el mateix amb els durs. Vettel i Webber van marcar diferències amb els pneumàtics durs, i tota la distància que Alonso els havia retallat -l'asturià fins i tot va arribar a superar Mark Webber a la pista, en el primer avançament d'aquest any d'un Ferrari a un Red Bull- va tornar a ampliar-se, i Alonso va tornar a la tercera posició, per darrere dels Red Bull.

Tot i no haver-se endut el triomf, el podi per a Alonso té regust de victòria, després de l'inici de temporada dels Ferrari. Això sí, Alonso encara no en té prou i espera que Ferrari sigui millor d'aquí dues setmanes a Montmeló. "Hem intentat millorar el cotxe i s'han vist els primers resultats, sabem que encara falta molt, però hem tornat a gaudir d'una cursa. Esperem fer el salt definitiu a Barcelona", va dir. I sí, va gaudir ell de la cursa de Turquia i també els espectadors. Ell, juntament amb Rosberg, Massa, Button i Hamilton van posar emoció a l'asfalt amb molts avançaments, alguns arriscats.

Per la seva banda, Jaume Alguersuari, amb problemes pel desgast dels pneumàtics, només va ser setzè. El català va entrar a boxs quan només faltava una volta per fer el quart i improvisat canvi de rodes i va perdre totes les opcions de puntuar.

El primer doblet de Red Bull

Si hi ha alguna cosa que no canvia a la Fórmula 1, tot i que s'hagi canviat de continent i el circ hagi arribat a Europa, és l'autoritat amb què els Red Bull es passegen per tots els circuits. Ahir, a l'Istanbul Park de Turquia, Sebastian Vettel i Mark Webber van tornar a demostrar que són els principals rivals a batre. Just al circuit on fa un any els dos Red Bull van xocar entre ells fruit de la seva ambició quan lideraven la cursa -fet que va provocar que s'iniciés una petita guerra civil a l'escuderia suïssa-, Vettel i Webber van aconseguir el primer doblet de l'any. Vettel no va tenir rival: va liderar la cursa en totes les voltes excepte una, la dotzena, quan va entrar a boxs per fer el primer canvi de pneumàtics, i va pujar a dalt de tot del podi per tercer cop. L'alemany s'ha acostumat a sortir des de la pole position , marxar sol i creuar la meta amb tota tranquil·litat.

stats