FUTBOL SALA - COPA D'ESPANYA
Esports 21/02/2013

Fernando Maciel Gonçalves: "El fracàs depèn de com es perd"

Martí Molina
2 min
Fernandao és el segon màxim golejador del Barça Alusport. El pivot ja està totalment recuperat de la lesió muscular.

Avui comença a Alcalá de Henares la Copa d'Espanya de futbol sala, una competició que el Barça Alusport ha guanyat en les dues últimes edicions. Els blaugranes juguen els quarts de final contra l'Umacon Saragossa (21.15 h, Barça TV), un equip que va superar els homes de Marc Carmona fa quinze dies (8-4). Un dels protagonistes de la competició serà el pivot Fernandao (São Paulo, 1980), el segon màxim golejador de l'equip i que torna després d'una lesió al múscul semimembranós de la cama esquerra.

Ja estàs del tot recuperat?

Estic a punt, i ansiós perquè comenci el primer partit. He fet una bona recuperació i he pogut jugar un partit abans de la Copa. Hi arribo bé i amb confiança. L'equip també està bé i amb confiança.

Ets el segon màxim golejador, i una peça imprescindible per al Barça Alusport…

No ho crec, això. La plantilla és àmplia i amb jugadors molt bons. Tan sols sóc com qualsevol altre. Tots tenim el nostre rol i la nostra importància, ni més ni menys. Entre tots formem un gran puzle. Quan falta una peça, es nota. Ara mateix tenim l'Igor de baixa, i no tenim cap altre jugador com ell.

Sou líders a la Lliga i heu guanyat la Copa d'Espanya dues vegades consecutives. ¿Perdre es podria considerar un fracàs?

El fracàs només depèn de com es perd. Si sortim a jugar concentrats, mentalitzats, fent el joc que nosaltres sabem… home, doncs si punxem haurem de felicitar el Saragossa per la victòria, perquè això és un joc. Però no m'ho imagino, això. No penso en el fracàs. Estarem concentrats, tant pel rival com per la competició en si.

Un primer rival, el Saragossa, que us va golejar a la Lliga fa unes setmanes (8-4). Imagino que per al vestidor és una motivació extra.

És una motivació afegida, però la Copa en si ja és un plus per estar mentalitzat i a l'altura des del primer partit. És una competició molt bonica, amb tots els equips junts… Hi ha molts factors. És un dels torneigs que tots volem jugar.

Heu encaixat tres derrotes en quatre partits. Què us ha passat?

Perdre és part del joc, no podem guanyar sempre. El rival es prepara i té una motivació extra per enfrontar-se a nosaltres. Per això, si a la Copa no estem molt mentalitzats, ens pot passar factura.

Aquestes tres derrotes gairebé consecutives també han estat les úniques de la temporada. ¿Creus que s'és injust criticant-vos?

Podem tenir una plantilla molt bona, amb jugadors internacionals, i certament això s'ha de notar. Nosaltres volem guanyar sempre, però no som màquines, i no està marcat que el Barça guanyi sempre. Som persones, i a l'altre costat també hi ha persones que treballen igual que nosaltres. Sabem que a cada partit hem d'estar al 100% o, com a mínim, al mateix nivell que el rival per poder-lo guanyar.

stats