SELECCIONS CATALANES
Esports 21/09/2011

La Federació Catalana de Dards, reconeguda internacionalment

Ahir la Federació Internacional de Dards va reconèixer la catalana, i d'aquesta manera ja són 20 les disciplines esportives en què Catalunya té reconeixement oficial a les federacions internacionals.

Marcel Sanromà
2 min
Imatge d'alguns dels membres de la selecció catalana de dards, que des d'ahir és oficial i competeix al Mundial d'Irlanda.

Barcelona.El Mundial de dards, un esport amb molta acceptació a Anglaterra i als països nòrdics, comença avui a Castlebar, Irlanda, i ho farà amb la participació de Catalunya, que ahir mateix va ser reconeguda com a membre de ple dret per la Federació Internacional de Dards (WDF). En la competició, que s'acabarà aquest dissabte, també hi participa Espanya, i les dues podrien trobar-se a la segona fase.

A Irlanda s'hi van desplaçar membres de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, a més d'Albert Marco, director general del Consell Català de l'Esport. Des de Barcelona, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va assegurar que, amb el reconeixement, Catalunya "fa un important pas endavant per elevar encara més el potencial de l'esport català i per augmentar el nivell dels dards a Catalunya". Tibau també ha destacat la "ferma decisió i la tasca duta a terme per la mateixa Federació Catalana de Dards, que han fet possible aconseguir aquest reconeixement", després de més de dos anys de treball.

L'assemblea

L'acceptació de Catalunya -paral·lela a la de Nigèria, Ucraïna i l'illa de Jersey, dependent de la corona britànica i situada al canal de la Mànega- va resoldre's amb 18 vots a favor, vuit abstencions i dos vots en contra, els d'Anglaterra i, esclar, Espanya. Segons expliquen fonts pròximes a la delegació catalana desplaçada a Castlebar, l'assemblea no va estar exempta de contratemps: els representants del Brasil i de Sud-àfrica van protestar per la decisió, i el segon va voler recordar que, tot i la diversitat del seu país, després competeixen tots sota la mateixa bandera. Fins i tot les Bahames van demanar un ajornament de la votació per recollir més informació del cas, però el president de la WDF, Roy Price, d'origen gal·lès, va decidir no acceptar-ho i la votació va continuar. La federació espanyola, curiosament, no va enviar-hi el seu president, sinó que hi va enviar una anglesa que n'és membre i que va decidir rebutjar pronunciar-se en excés en el debat.

stats