COPA DEL REI
Esports 16/01/2013

Excessiu càstig per al València al Bernabéu (2-0)

BARCELONAUn Reial Madrid irregular que competeix a estones va superar ahir el València (2-0) al partit d'anada dels quarts de final de la Copa del Rei. L'equip que entrena Ernesto Valverde va disposar de més bones oportunitats que l'adversari per marcar, però no va exhibir el mateix nivell d'encert. Iker Casillas i la poca punteria dels jugadors visitants van evitar un empat al Santiago Bernabéu.

Els menys de 70.000 espectadors que van presenciar en directe el partit no es van posar d'acord en com rebre José Mourinho. L'entrenador portuguès va sentir tants xiulets com aplaudiments quan va ser presentat.

El partit es va decidir en poc més d'un minut, quan Iker Casillas va evitar amb una gran aturada el gol de Jonas. El porter, que va tornar a ser titular per segon partit consecutiu, va tenir una actuació clau. Després d'aquesta gran oportunitat del València, el Reial Madrid va sortir en contraatac i, tres passades després, va celebrar el gol. Essien, Khedira i Benzema van completar una rèplica perfecta.

El València va augmentar la pressió després del descans, quan es va veure perjudicat per algunes decisions arbitrals, que li van escatimar un penal i li van anul·lar alguna clara ocasió de gol per fora de joc. Tot i això, el conjunt valencià va disposar de bones oportunitats per marcar. La més clara la van compartir Soldado i Jonas, que es van tornar a trobar amb un inspirat Iker Casillas.

Cristiano, desaparegut

Cristiano Ronaldo es va anar diluint a mesura que passaven els minuts i es va acabar desesperant amb els seus companys, als quals va acusar de no fer-li arribar pilotes. El Reial Madrid, però, va sentenciar el partit -no pas l'eliminatòria- a poc més de 15 minuts del final, quan es va trobar amb un desafortunat gol de Guardado en pròpia porteria.

Desesperat amb la mala sort viscuda i orfe d'Ernesto Valverde, que va ser expulsat, el València va desaparèixer i va aparcar la remuntada fins al partit de tornada, que es jugarà a Mestalla.