Esports 30/01/2013

Eufemiano Fuentes: "Treballava amb tot tipus d'esportistes"

1 min
Eufemiano Fuentes: "Treballava amb tot tipus d'esportistes"

El primer acusat de l'operació Puerto, el doctor Eufemiano Fuentes, va declarar al jutjat penal número 21 de Madrid, i va subratllar que no només treballava per a ciclistes: "Jo treballava amb esportistes individuals, no amb cap equip. Podia ser un ciclista d'un equip concret, un futbolista, un atleta, un boxejador..."

Durant la declaració, Eufemiano Fuentes va assegurar que en les trucades per telèfon parlava en clau perquè creia que el tenia punxat "per la premsa", ja que el 2001 el seu telèfon va ser "intervingut" per alguns periodistes i des de llavors li "va entrar la por al cos".

La representant del ministeri públic va preguntar a Fuentes per què les bosses de plasma i de sang intervingudes estaven identificades amb sobrenoms i no amb els noms dels propietaris. Fuentes va respondre: "Simplement per comoditat. Era més curt que posar-hi el nom i els dos cognoms". A més, va afegir que cada bossa estava identificada mitjançant un codi i unes inicials que els ciclistes coneixien.

La jutge va ajornar la decisió sobre si permetrà a l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) accedir a les mostres de sang intervingudes l'any 2006. A més, la jutge va rebutjar que les parts puguin accedir a l'ordinador d'Eufemiano Fuentes, però va admetre la declaració del ciclista nord-americà Tyler Hamilton com a testimoni .

stats