Esports 18/08/2013

Els Estats Units: territori Marc Márquez

Si avui s'imposa, el de Cervera haurà guanyat les 3 curses que es disputen en traçats nord-americans

Nuria García
2 min
INICI  Marc Márquez arrencarà primer per quart cop aquesta temporada.

BarcelonaLes vacances proven a tothom, però a Marc Márquez el descans sembla que li ha anat de meravella. El de Cervera, líder de la categoria reina del Mundial de motociclisme en l'any del seu debut, ha demostrat d'ençà que va arribar a Indianapolis que el seu lideratge no és flor d'un dia. Abans de l'aturada per vacances, Márquez va sorprendre amb una excel·lent cursa a Laguna Seca, un circuit que no havia trepitjat abans. I ara, a Brickyard -el tercer dels circuits nord-americans que visita la caravana de MotoGP-, el de Cervera està disposat a seguir marcant territori. De fet, sembla que als Estats Units Márquez s'hi troba a gust. A Austin, tot just començar la temporada, Marc Márquez va aconseguir el seu primer triomf a la categoria reina. També va guanyar a Laguna Seca i ara, a Indianapolis, busca el ple de triomfs als Estats Units.

Amb Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa recuperats de les lesions -tots dos van comentar que encara noten unes petites molèsties sobre la moto-, Márquez sap que ara tindrà dos rivals molt complicats. Però ell, aliè a tot el que passa al seu voltant i a la pressió que comporta ser el líder, ahir va demostrar que segueix dominant. "Des dels primers entrenaments em trobo molt còmode aquí. He fet una volta perfecta", va dir Márquez després de fer la pole . L'1:37.958 que va marcar va transformar-se en la quarta pole de la temporada i, de pas, va aconseguir el rècord de la pista després de rebaixar en gairebé un segon el temps de la pole de l'any passat que tenia Dani Pedrosa (1:38.813). Avui el de Castellar del Vallès arrencarà tercer, ja que entre les dues Honda s'hi va situar el mallorquí Jorge Lorenzo.

Redding i Rins, les altres 'poles'

A la categoria intermèdia, el millor temps va ser per al líder, Scott Redding. El britànic va pispar en l'últim instant el millor temps a Pol Espargaró, que havia dominat pràcticament tota la sessió oficial. El de Granollers, que l'any vinent farà el salt a MotoGP, de mica en mica va retallant distàncies amb Redding -ara hi ha 23 punts entre ells- i ja fa tres curses que acaba per davant del seu rival en la lluita pel títol.

A la categoria petita, la pole va ser per al barceloní Álex Rins. Però l'ensurt de la jornada el va protagonitzar el pilot balear Lluís Salom. El líder del Mundial de Moto3 va patir una forta caiguda quan faltaven 17 minuts per al final dels entrenaments oficials i, després de rodolar sobre l'asfalt de la pista nord-americana, va ser retirat en llitera i portat a la clínica mòbil. Tot i l'espectacularitat de l'accident, Salom va poder tornar a pista però no va millorar el seu temps.

stats