Futbol
Esports 15/12/2013

Un Espanyol impetuós no troba la punteria a Almeria (0-0)

Els blanc-i-blaus han disposat de clares ocasions de gol per guanyar. Però també haurien pogut perdre si Verza hagués marcat un penal al minut 23

Natalia Arroyo
Sergio Garcia, lluitant amb Nelson

BarcelonaUna cavalcada impressionant de Jhon Córdoba que acaba al travesser. Un xut ras de Stuani des de lluny. Una incursió a l'àrea de Torje, entrant en velocitat des de la dreta. Una combinació ràpida que no acaba de rematar Sergio García. I un cop de cap d'Héctor Moreno. Han sigut les cinc primeres arribades d'un Espanyol aclaparador que ha acumulat ocasions de gol fallades per acabar lamentant un empat a zero a Almeria (0-0).

L'equip de Javier Aguirre, amb un futbol impetuós i ferotge, d'àrea a àrea, ha carregat amb el pes ofensiu del partit malgrat deixar que fossin els andalusos els que tinguessin la pilota. Cada recuperació periquita era un contraatac perillós. Cada acció d'atac l'acompanyaven cinc jugadors, tot passió, tot entrega. El mèrit del desplegament de l'Espanyol ha sigut el rigor i l'ordre amb què tots els futbolistes han sabut defensar la seva pròpia àrea, refusant amb contundència cada centrada lateral de l'Almeria. Kiko Casilla ha sigut pràcticament un espectador.

La millor, i única ocasió de perill, del conjunt andalús ha vingut després d'un innocent penal de Torje comès sobre Suso. Però Verza, que l'ha hagut de xutar dos cops a instàncies de l'àrbitre, ha fallat l'intent definitiu enviant el seu xut als núvols. Era el minut 23.

La segona meitat s'ha mogut sobre un guió pràcticament idèntic, tot i que l'Espanyol ha sigut capaç d'embastar millor les seves jugades d'atac per no limitar-se només a sortir en transició i a la desesperada. L'entrada de Lanzarote ha donat més pausa a l'equip, millor desequilibri per la banda, mentre que l'aposta per la velocitat de Thievy intentava trobar el premi que els fatigats Jhon Córdoba i Sergio García no havien sabut trobar. Però ni un ni l'altre, tot i intentar-ho fins als últims segons (el francès ha fallat una última ocasió al minut 92), han pogut desfer un empat que queda curt pels mèrits visitants.