Espanyol
Esports 09/08/2015

L'Espanyol guanya als penals (5-4, 1-1) el Ciutat de Barcelona contra el Betis

Caicedo ha anotat el primer gol de la pretemporada, que ha servit per igualar la diana inicial de Rubén Castro

Roger Requena
Els jugador de l'Espanyol celebren haver guanyat el Ciutat de Barcelona contra el Betis / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaL'Espanyol s'ha endut el Ciutat de Barcelona en la tanda de penals (5-4) després d'empatar (1-1) davant el Betis en un partit amb alternatives, i que ha decidit Pau López aturant el cinquè i últim penal de la tanda a Dani Ceballos. Rubén Castro i Caicedo han firmat els gols de tots dos equips, un en cada meitat. D'aquesta forma, el conjunt blanc-i-blau es manté invicte en aquesta pretemporada.

En l'estrena davant de la seva afició, els homes de Sergio González han començat dominant, però no ha estat fins el tram final del partit, amb el recital de canvis, que han tornat a recuperar el control del partit. A partir del minut 26, i fins ben entrada la segona meitat, el Betis s'ha apoderat del joc, tenyint de verd un partit que, si bé ha confirmat la necessitat de reforços en l'equip blanc-i-blau, també ha posat en relleu les bones sensacions demostrades en els partits anteriors.

Poc s'esperava el conjunt de Sergio González el marcador al descans després d'un inici fulgurant i molt intens, 25 minuts on el domini absolut ha estat local, i on l'Espanyol ha fet mèrits de sobres per anotar més d'un gol. Sense cap cara nova en l'onze (els nouvinguts Hernán i Burgui han entrat en la segona part), l'equip espanyolista ha començat amb gran empenta, disposat a imposar el seu joc per banda i buscant a Caicedo, la principal referència en atac. L'equatorià, per fi, s'ha reconciliat amb el gol, estrenant-se en aquesta pretemporada. En la primera meitat, li han anul·lat per fora de joc un remat de cap que ha acabat al fons de la xarxa, però en el segon temps ha culminat un contraatac.

El davanter, que segueix com la única referència en atac, ha disposat d'altres tres clars intents, però en tots ells s'ha topat amb un Adán molt inspirat. L'exporter del Reial Madrid, l'home més actiu dels visitants, també ha hagut de refusar un perillós xut de falta d'Arbilla i un remat de Duarte sobre la mateixa línia de gol a pocs segons pel descans. Fins el minut 25, el partit era de l'Espanyol, que estava agradant-se amb combinacions en camp rival i un domini còmode que ha esperonat la seva afició, gairebé minoritària davant la nombrosa presència de bètics que han acudit al Power8.

Rubén Castro coneix el camí al gol

Tot ha canviat però, amb el gol de Rubén Castro. En la primera ocasió dels bètics, un contraatac conduït per Jorge Molina, el canari ha resolt dins l'àrea una bona passada del seu company de davantera. No ha necessitat gaire més el Betis, més pràctic que vistós, i que en el primer temps ha limitat la seva aposta a nodrir de pilotes llargues els seus dos referents en atac. El gol en contra ha afluixat l'ambició local, que ha cedit terreny al Betis. Amb el marcador a favor, els de Pepe Mel han adoptat un paper més actiu, i han buscat ampliar l'avantatge a través de diversos contraatacs.

Després del gol, a l'Espanyol se li ha anat apagant la màgia, i el protagonisme de Montañés i Víctor Álvarez ha anat perdent pes a mesura que el Betis disposava més minuts de la pilota. La pressió alta del Betis ha dificultat la sortida des de darrere dels de Sergio González, que especialment en la segona part han tingut problemes per generar joc en terreny rival. Els bètics han anat madurant el partit en el segon temps, i l'entrada de revulsius com el prometedor Ceballos els ha permès mantenir l'amenaça en atac. En una de les primeres pilotes que ha tocat, ha obligat a Pau López a estirar-se per desviar un remat perillós.

Els fitxatges, revulsius

L'entrada d'Hernán Pérez i Burgui ha servit per donar una altra cara a un equip necessitat de frescor. El paraguaià, que al llarg de tota la pretemporada s'ha mostrat amb moltes ganes d'agradar, ha estat accelerat en les accions que ha protagonitzat, perdent precisió en la decisió final. També Burgui s'ha mostrat actiu en els pocs minuts de què ha pogut gaudir, fins que ha hagut de sortir del terreny de joc en el minut 88 per lesió.

L'ex del Madrid ha ajudat a dinamitzar un equip que s'ha trobat amb l'empat en un contraatac similar al del gol bètic, i que ha finalitzat Caicedo culminant un centre ras de Víctor Álvarez. Els nouvinguts i altres recanvis han ajudat a l'Espanyol a estirar-se, tornant a l'equip una cara que havia quedat amagada amb el pas dels minuts i l'acumulació del cansament. Com va passar contra el Southampton, l'Espanyol ha tornat a mostrar bons fonaments, però li falta dinamisme i capacitat per resoldre les situacions que genera.