PRIMERA DIVISIÓ
Esports 13/02/2012

Un tou Espanyol dóna vida al cuer i perd una plaça de Champions

Kalu Uche protegeix una pilota davant Luis García. El primer va tenir una estrena deslluïda a Cornellà i el segon va viure una jornada emotiva en el seu retorn.

CORNELLÀ DE LLOBREGATCom si la possibilitat d'entrar en zona Champions generés un vertigen que paralitzés les cames dels jugadors més elèctrics i tècnics, ahir l'Espanyol va estavellar-se contra els pals, contra el porter Roberto i contra una creixent sensació d'impotència en veure com el Saragossa, que només havia guanyat dos partits en tot el campionat i un dels quals, justament, contra l'Espanyol en la primera volta, tornava a derrotar-los després d'un partit fluix i desafortunat. L'assalt a la quarta posició haurà d'esperar alguna jornada més, després dels tres punts que ahir van volar de Cornellà-El Prat en un matí gèlid.

El conjunt aragonès va aprofitar la falta de punteria local per construir una victòria a base d'ofici defensiu, zero complicacions amb la pilota i verticalitat ofensiva, especialment sobre la banda de Lafita que Javi López va defensar entre dubtes i bona voluntat. Da Silva, amb un gran remat de cap al minut 54 a la sortida d'un córner, va gelar els ànims periquitos, que van veure com la quarta posició de la classificació s'escapava sense poder-ho evitar. Ja al temps afegit i amb l'Espanyol abocat a l'atac de manera desesperada, Juan Carlos va culminar un contraatac per sentenciar el partit fent el 0-2 després de regatejar Kiko Casilla i definir a porteria buida.

Fins al primer gol del Saragossa, l'Espanyol havia produït la sensació de dominar el partit gràcies a les seves llargues possessions, però no era l'equip punyent, profund i àgil d'altres ocasions. Weiss i Coutinho van il·lusionar l'estadi amb cada conducció fresca que intentaven per les bandes, però tots dos s'equivocaven en triar els camins més poblats i s'encallaven abans d'entrar a l'àrea. Kalu Uche, fred en els controls i feixuc en la rematada, va fallar dues accions clares dins l'àrea que els seguidors, exigents amb el seu nou davanter que ahir s'estrenava amb la samarreta blanc-i-blava davant la seva nova afició, li van recriminar.

Els millors minuts locals van venir en els últims set minuts del primer temps, amb el primer dels tres pals que van frustrar el debut golejador de Coutinho a Cornellà-El Prat. Ni el seu xut ni el posterior refús d'Uche van poder obrir el marcador. A la represa, el mateix Coutinho va definir malament davant la sortida de Roberto, clau en el triomf aragonès. El brasiler va exhibir detalls de la seva arribada i va disposar de dues ocasions més, però el travesser va repel·lir els seus xuts.

Més intens i contundent en la pilota dividida, el Saragossa va caçar totes les segones jugades per sentir-se, a cada minut, més còmode i segur de la victòria. Juan Carlos va confirmar-la al minut 93.

Al final del partit, Luis García, que va ser ovacionat quan va ser substituït al minut 60, va acomiadar-se de la seva antiga afició amb una emotiva volta d'honor vestint la samarreta de Rui Fonte i besant l'escut de l'Espanyol.