EUROBÀSQUET
Esports 02/09/2011

Espanya es venja de Mario Palma gairebé 20 anys tard (73-87)

àlex Gozalbo
1 min
Mario Palma, seleccionador de Portugal, durant el partit d'ahir.

BarcelonaLa derrota més important que la selecció espanyola de bàsquet ha encaixat mai va arribar als Jocs Olímpics de Barcelona 92, quan va ser ridiculitzada per Angola. L'equip d'Antonio Díaz Miguel va perdre per vint punts de diferència (63-83) un partit infame. L'entrenador del combinat africà era Mario Palma, un tècnic especialitzat en miracles que després va aconseguir que Jordània participés en un Mundial o que Portugal es classifiqués per al tercer Eurobàsquet de la seva història.

Ahir Mario Palma es va tornar a trobar amb la selecció espanyola, però el tècnic de Portugal en va sortir escaldat (73-87). Joan Carles Navarro, que va anotar cinc dels set triples que va intentar, i Pau Gasol, que va sumar 20 punts, van completar la revenja que des de fa gairebé 20 anys reclamen Epi, Alberto Herreros o Jordi Villacampa, ara president del Fiatc Joventut.

L'abisme que separa la selecció espanyola de la portuguesa va permetre que Sergio Scariolo utilitzés el segon partit de l'Eurobàsquet per fer proves, com ara una defensa zonal 1-3-1 o combinar la presència de José Manuel Calderón i Ricky Rubio, dos bases, a la pista. La renda va arribar als 25 punts al final del tercer quart.

Avui, contra la Gran Bretanya

La selecció espanyola jugarà aquest migdia (14.15 hores, La Sexta) contra la Gran Bretanya, un equip que centra tot el seu potencial en Luol Deng. L'estrella dels Chicago Bulls ocupa la posició d'aler, precisament la que més problemes està generant al conjunt de Scariolo.

stats