EUROBÀSQUET
Esports 10/09/2011

Espanya ridiculitza Sèrbia (84-59) i accedeix a quarts

Pau Gasol tracta de posar un tap mentre el seu germà Marc es mira la jugada.

BarcelonaLa selecció de Sèrbia és tan bona com irregular i ahir va exhibir la seva cara més inconsistent contra la selecció espanyola (84-59), que es va exhibir en defensa i per moments va ridiculitzar el talent ofensiu de l'equip que entrena Dusan Ivkovic. El triomf serveix al conjunt de Sergio Scariolo per garantir-se una plaça en els quarts de final de l'Eurobàsquet quan encara ha de jugar demà contra França en l'última jornada de la segona fase del torneig.

La defensa sobre els jugadors claus de la selecció sèrbia va ser tan bona que el conjunt, que arribava al partit amb una mitjana de 87 punts, tan sols en va poder anotar 59. Milos Teodosic, el base que l'any passat va eliminar la selecció espanyola del Mundial amb un triple inversemblant, va ser un dels que va quedar més retratats. Sergio Scariolo va arriscar en la seva defensa i la proposta tàctica va servir per acabar desesperar-lo.

A més, la selecció espanyola va comptar amb la millor versió dels que han estat fins ara els grans dominadors del campionat a Lituània: els germans Gasol. Entre els dos van sumar 46 punts i 18 rebots i van superar sempre que va fer falta la tova defensa d'un rival amb talent però amb poca capacitat de sacrifici en defensa.

Tot al contrari que la selecció espanyola, que s'esforça i molt quan ho considera important, com contra Lituània. Ahir, l'avantatge va arribar als 29 punts en el tercer quart, quan el partit va perdre tota tensió competitiva i Sèrbia va aprofitar per retallar l'avantatge.

Un miratge que tan sols va durar uns minuts, el temps que els jugadors de la selecció espanyola, que han après a dosificar esforços en funció del resultat, van necessitar per treure's la son de les orelles.

França, últim rival

La selecció espanyola tancarà demà (17 hores, per La Sexta) la segona fase de l'Eurobàsquet contra França, a qui en la fase de preparació va superar per 76-53.