HANDBOL - MUNDIAL
Esports 23/01/2013

Espanya fa miques la subcampiona d'Europa

Espanya i Alemanya jugaran demà un dels quarts de final més destacats del Mundial d'handbol. L'equip de Valero Rivera, liderat per Rocas i Sarmiento, es va cruspir els serbis a Saragossa (31-20).

T.p.
2 min
Espanya fa miques la subcampiona d'Europa

BARCELONA.La selecció espanyola d'handbol va jugar el seu millor partit des que va començar el Mundial i va derrotar per 31-20 els serbis en el partit de vuitens de final jugat al pavelló Príncep Felip de Saragossa. Espanya arribava a la cita amb dubtes després de perdre l'últim partit de la fase de grups contra els croats, una derrota que els permet evitar trobar-se amb França, campiona de les dues últimes edicions del Mundial, als quarts de final. Però l'equip de Valero Rivera va recuperar el seu millor joc amb una victòria en què els serbis hi van posar de la seva part, amb atacs anàrquics i desordenats que acabaven amb tirs impossibles o pèrdues de pilota constants. Sèrbia, subcampiona d'Europa l'any passat després de perdre la final contra els danesos, va començar el torneig amb dues victòries però després ha entrat en un procés de descomposició que l'ha portat a un humiliant empat amb l'Aràbia Saudita i un últim partit nefast contra els espanyols.

Al descans Espanya ja guanyava de 8 gols (20-12), després d'haver arribat a dominar el partit per una diferència encara més gran gràcies en part al bon partit de Sarmiento, autor de cinc gols durant una primera mitja hora de joc pletòrica dels amfitrions. Víctor Tomás ajudava robant pilotes i corrent per la pista per destrossar la defensa de la vigent subcampiona europea. Darko Stanic, el porter serbi, evitava que la ferida fos encara més gran, i va veure amb frustració com en atac Sèrbia s'equivocava en totes les decisions i no sabia aprofitar la targeta vermella ensenyada al defensa català Viran Morros per una dura falta a Petar Nenadic.

L'equip de Veselin Vukovic va buscar la reacció a la segona part amb un parcial de 3-1 que va resultar ser poca cosa més que un miratge. Sterbik, serbi nacionalitzat espanyol, va aturar dos atacs claus i el protagonisme el va assumir Albert Rocas, que va marcar quatre gols de manera consecutiva per sentenciar un partit en què l'efectivitat sèrbia va ser inferior al 50%. Rocas va acabar com a màxim golejador del partit. Víctor Tomás va admetre al final del matx que no s'esperava "guanyar amb aquesta comoditat".

Els favorits no fallen

Espanya jugarà ara els quarts de final contra Alemanya altre cop a Saragossa. El partit de demà posarà a prova la selecció alemanya, que porta dos Mundials sense classificar-se per a les semifinals. El guanyador d'aquest duel es toparà a les semifinals amb el guanyador del partit de quarts de final del Palau Sant Jordi entres els russos, botxins dels brasilers, i els eslovens. Eslovènia va fer història ahir a Barcelona en desfer-se d'Egipte (31-26) i classificar-se per primer cop per a uns quarts de final.

Els altres partits dels quarts de final seran entre Dinamarca, la vigent campiona d'Europa, i Hongria, que es va desfer ahir dels polonesos al Palau Sant Jordi. França, per la seva banda, segueix defensant la seva corona i jugarà contra els croats, que van superar Bielorússia amb certa comoditat en el partit que va tancar la jornada d'ahir.

stats