HANDBOL - MUNDIAL
Esports 24/01/2013

Espanya desactiva Alemanya i jugarà les semifinals (28-24)

BARCELONAAlemanya no fanfarronejava. Després de superar França, va exhibir-se a Saragossa, on va complicar molt la classificació de la selecció espanyola per a les semifinals del Mundial d'handbol. El combinat amfitrió, que va acabar guanyant per 28-24, es va veure obligat a remuntar un desavantatge de dos gols i demà buscarà contra Eslovènia un lloc a la final del Palau Sant Jordi de Barcelona.

Valero Rivera va saber llegir el partit i va modificar la seva tàctica per ajustar-la a les característiques del rival. El tècnic va intentar sorprendre amb una defensa 5-1 en què Víctor Tomàs es va situar com a jugador més avançat. Aquesta iniciativa havia de permetre que la selecció espanyola tan sols canviés un jugador durant la transició d'atac a defensa i pogués aturar així el temut contraatac del combinat alemany. La proposta no va acabar de funcionar i el rival va arribar al descans amb una renda de dos gols (12-14). "Pensava que aquesta situació els crearia problemes, però la portaven molt treballada", va reconèixer l'entrenador del combinat espanyol, que a l'inici de la segona meitat va recuperar la defensa 6-0. L'equip local va augmentar aleshores la intensitat i es va apuntar un parcial de 5-1 que va capgirar els ànims del pavelló Príncipe Felipe.

Alemanya va reaccionar i el partit va arribar molt igualat a la recta final, quan José Manuel Sierra va intensificar el seu protagonisme. El porter, que va entrar per Arpad Sterbik, es va convertir en un dels herois de la tarda. Un altre dels protagonistes va ser Víctor Tomàs, que va anotar set gols i va liderar l'atac de la selecció espanyola des dels primers minuts del partit de quarts de final. Entre ell i Julen Aguinagalde van apuntar-se 14 gols.

A cinc minuts del final, després d'un trepidant intercanvi d'atacs, la selecció espanyola va aconseguir una renda decisiva de cinc gols que Alemanya, selecció a la qual l'arbitratge va perjudicar greument, ja no va poder remuntar. La feina de Jorge Maqueda va ser devastadora per al rival. La llosa va ser immensa i va acabar decidint un partit en què cap dels dos conjunts havia aconseguit abans una renda superior als dos gols.

'L'equip dels herois', nova prova

El rival de la selecció espanyola, que arriba per cinquena vegada a les semifinals d'un Mundial, serà Eslovènia, que es va desfer de Rússia (27-28). "L'equip dels herois", com ja és conegut al seu país, va aconseguir superar els quarts de final per primera vegada a la seva història i va protagonitzar una de les sorpreses del torneig.