TENIS - COPA DAVIS
Esports 06/12/2011

Espanya afronta el repte de substituir una generació d'or

Després de guanyar la seva cinquena Copa Davis, Espanya es veu obligada a renovar l'equip. Els quatre protagonistes no repetiran el 2012. Almagro i Granollers estan cridats a substituir-los.

Oriol March
2 min
Marcel Granollers -el segon per l'esquerra- està cridat a substituir Verdasco, Nadal, Ferrer i Feliciano.

BARCELONA.Un vídeo domèstic va fer fortuna ahir a la xarxa. S'hi veu un enriolat Rafa Nadal posant crema d'afaitar a la mà de David Ferrer, que jau adormit en una llitera. Nadal fa pessigolles al nas de Ferrer, que inconscientment s'apropa la mà -impregnada d'espuma- a la cara. "Cabrons", exclama, tan fort com li permet la son. L'escena, l'any que ve, no es repetirà.

Els protagonistes del vídeo, a més de Fernando Verdasco i Feliciano López -els doblistes de l'equip de Copa Davis espanyol-, no repetiran en el combinat de l'Estat que l'any que ve defensarà el títol. "Fi de festa", va assegurar un enigmàtic Ferrer a peu de pista tan bon punt Nadal va donar la cinquena Copa Davis a Espanya. Els dubtes es van esvair quan el número 1 del combinat estatal va avançar que l'any vinent no disputaria la competició. "És any olímpic i això complica el calendari", va raonar. Els seus tres companys assentien.

Es tanca, doncs, el cicle més victoriós d'Espanya a la Copa Davis. Els Nadal, Ferrer, López i Verdasco són els responsables, junts o separats, de quatre de les cinc enciameres de plata aconseguides. El lideratge del mallorquí és evident, però la seva figura no ha estat sempre indispensable. Per exemple: la final de Mar del Plata del 2008, contra l'Argentina, Espanya la va guanyar sense ell. Aleshores, López es va desfer de Del Potro i Verdasco va donar el punt definitiu contra Acasusco.

La successió

Per activa i per passiva, els quatre han deixat clar que es tanca una etapa. Ferrer s'acosta als 30 anys i això, en un jugador que basa el seu joc en el físic, comença a ser un llast. López i Verdasco ja inicien la recta final de la seva carrera i se centraran en el calendari individual. I Nadal acumula massa desgast a la seva edat -25 anys- com per ser fix en totes les convocatòries de la Copa Davis. El meló de la successió s'obre amb dos noms clars: Nicolás Almagro i Marcel Granollers. El primer és un tenista amb talent, número 10 del món, que en terra batuda planta cara a qualsevol. El segon és segurament el millor doblista de l'equip, i l'adéu de López i Verdasco l'investeix com a successor en aquesta tasca. A aquests dos jugadors s'hi hauran d'afegir veterans -Juan Carlos Ferrero- o cares noves com Pablo Andújar o Guillermo García López. De tots ells dependrà la supervivència de la primacia espanyola a la Copa Davis.

stats