Esports 23/02/2011

"Escollir en Pep com a tècnic va canviar la història del Barça"

Apostes "El Barça tenia la solució a casa seva i va tenir el valor per apostar-hi" Futur "Guardiola, per la seva aposta futbolística, mereix seguir triomfant. Seria bo per al futbol"

Toni Padilla
2 min

Guardiola ha aconseguit un èxit similar al seu. En els primers anys en un gran club, imposa un estil de joc que agrada i que guanya títols. Com veu la seva renovació?

És una gran notícia per als amants del bon futbol, perquè ara mateix l'equip que millor juga és el seu Barça. Hi ha una diferència important entre els nostres casos. Jo havia entrenat fora del Milan abans de ser fitxat. Havia entrenat el Parma. Guardiola, en canvi, és un home de la casa. El millor de tot plegat és que el Barça tenia la solució a casa seva i va tenir el valor per apostar-hi.

Guardiola és especial per això?

Guardiola és especial perquè és un home de futbol que aposta per un estil de joc que ens agrada, positiu, que simbolitza les millors coses del futbol. I el Barça és especial pel valor d'apostar per ell. Escollir en Pep va canviar la història del Barça, perquè ara molta gent ja pensa que pots guanyar i jugar bé apostant per gent formada a casa.

Normalment s'aposta per tècnics amb experiència, als grans clubs...

No sempre. Hi ha el meu cas, i al Milan després va arribar Fabio Capello, que havia treballat en futbol formatiu però no tenia experiència a primer nivell. També hi va haver un dia que algú va apostar per Mourinho. A Itàlia últimament s'han vist els casos de tècnics com Donadoni, Leonardo, Ferrara... i Rijkaard tampoc tenia gaire experiència abans. Alguns funcionen, altres no. És normal. Fitxar un tècnic amb experiència no t'assegura res.

Podem comparar el seu Milan i aquest Barça?

Són èpoques diferents, però crec que aquest Barça fins i tot juga millor. Perquè juga a futbol en atac molt bé, però sap com pressionar, recuperar la pilota... Segurament aquest Barça és més divertit de veure jugar.

Què creu que pot arribar a fer Guardiola ara que ha renovat?

Qui sap. No sempre guanya el millor, i no sempre guanya qui juga millor. Però per la seva aposta, mereix seguir triomfar. Seria bo.

stats