RUGBI
Esports 25/02/2013

Escòcia supera Irlanda en el derbi celta del Sis Nacions (12-8)

Ferran Vital
1 min

BarcelonaEl derbi celta del Sis Nacions de rugbi es va resoldre amb victòria del Card escocès contra el Trèvol irlandès (12-8). Era el partit que tancava la jornada i que enfrontava dos equips que necessitaven la victòria per esgotar les opcions de guanyar el torneig.

Irlanda va dominar la primera meitat, monopolitzant la possessió de la pilota i enllaçant bones jugades ofensives. Això sí, la defensa escocesa va ser un mur gairebé infranquejable, i els visitants tan sols van poder anotar amb un cop de càstig. Amb un sorprenentment curt 0 a 3, s'arribava al descans.

El segon temps va començar amb un assaig matiner de Carl Gilroy, que situava el 0 a 8 al marcador. Amb aquest resultat, Escòcia va començar a atacar, a discutir la possessió i a buscar la zona de marca rival. La gran remuntada local va anar de la mà de Greig Laidlaw, que capgirava el marcador gràcies a quatre cops de càstig que van fer que el partit canviés a favor del XV del Card.

Amb aquesta victòria, Escòcia es col·loca en una sorprenent tercera posició, empatada a punts amb Gal·les -vigent campiona-, i es queda a una victòria del líder anglès a falta de dues jornades. D'altra banda, Irlanda suma la segona derrota consecutiva i diu adéu al títol.

stats