PRIMER EQUIP
Esports 22/05/2012

Éric Abidal ja és a casa

Éric Abidal ja és a casa. El francès va confirmar-ho via Facebook, amb un missatge en què deixava clar que tant ell com el seu cosí, que ha estat el donant, estan bé després del trasplantament de fetge a què ha estat sotmès.

Luana Valls
3 min
LA RIALLA DEL FRANCÈS
 Abidal celebrant la Lliga del 2011 al Camp Nou amb les seves filles. Aquesta nit el francès  ha dormit per primer cop a casa seva, després que ahir rebés l'alta hospitalària. Per rebre  l'alta mèdica encara hauran de passar mesos.

BARCELONA.El jugador del Barça Éric Abidal, que va ser operat el 10 d'abril d'un trasplantament de fetge, va rebre ahir l'alta mèdica després de 41 dies ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona. El club va informar el 15 de març que Abidal hauria de passar pel quiròfan per ser sotmès a un trasplantament. Just un any abans (el 15 de març del 2011), al jugador se li havia detectar un tumor al fetge i va ser operat d'urgència dos dies després. En aquella ocasió Abidal es va recuperar molt ràpid de la intervenció i va poder jugar partits de futbol tot just dos mesos després de ser operat. El francès fins i tot va jugar la final de la Lliga de Campions de Wembley i va poder aixecar la Copa al final després que Carles Puyol li cedís aquest honor.

A partir d'ara, el futbolista francès seguirà la recuperació des de casa seva, però haurà de sotmetre's a controls hospitalaris puntuals, atesa la particularitat d'aquests processos de recuperació. En principi els controls seran setmanals, segons explica el president de Trasplantats Hepàtics de Catalunya, Josep Vilaseca, i principalment es basaran en ecografies i analítiques. A mesura que passi el temps, aquests controls seran més espaiats en el temps: es faran cada mes, cada dos mesos, cada tres fins a la recuperació total del jugador. Vilaseca compara els controls als quals s'haurà de sotmetre el jugador blaugrana amb "passar la ITV".

Els passos de la recuperació

Paral·lelament als controls hospitalaris, Abidal haurà de prendre's una medicació que anirà variant segons vagi avançant el temps. Vilaseca també explica que el temps de recuperació d'un trasplantament varia molt segons cada persona: es poden trobar casos de persones que amb tres mesos ja corren i altres que necessiten 8 mesos per començar a agafar el ritme.

El jugador francès va sol·licitar a través del club el màxim respecte a la seva privacitat i confidencialitat. El que li tocarà a partir d'ara serà portar una vida tranquil·la i seguir les indicacions que li donin els metges per recuperar-se com més aviat millor i del tot.

Algunes d'aquestes indicacions, per exemple, estan relacionades amb el que el jugador podrà i no podrà menjar a partir d'ara i al llarg de tot el procés de recuperació, tal com indica Vilaseca. Un altre aspecte és la teràpia indicada pel metge, que conté elements tan simples com caminar per recuperar la forma física de mica en mica. "És important seguir el ritme de cada persona -indica Vilaseca- i anar avançant en funció de com es trobi el pacient".

Missatge al Facebook

El mateix Éric Abidal va confirmar ahir al seu Facebook personal el seu estat amb la següent afirmació: "Ja he sortit de l'hospital. Els pròxims dies aniré informant de com va tot, però tant jo com el Gérard (el meu cosí) estem bé". El seu cosí va ser el donant de fetge. Durant aquests últims dies ha estat la seva dona, Hayet, qui ha informat sobre l'estat del jugador a través de la mateixa xarxa social.

Aquesta temporada Éric Abidal ha participat en 38 partits, 22 a la Lliga, 6 a la Champions, 5 a la Copa, 2 a la Supercopa d'Espanya, 2 al Mundial de Clubs i 1 a la Supercopa d'Europa. El seu últim partit amb el Barça va ser el triomf al camp de l'Atlètic de Madrid. Després d'un amistós de seleccions entre Alemanya i França, Abidal ja no va jugar més. El futbolista ha rebut a l'hospital la visita de tots els seus companys d'equip, així com de Josep Guardiola, Tito Vilanova, Sandro Rosell i antics companys com Touré Yaya i Thierry Henry.

stats