Esports 17/09/2011

Enveges i pensament únic

Carles Fité
2 min

Es veia a venir. Tard o d'hora havia de passar. La notícia a Madrid és si xiulen Cristiano Ronaldo perquè és guapo, ric i bo i perquè li tenen enveja. I esclar, ha començat el debat de si és veritat que l'astre portuguès és tan guapo o no. I curiosament, un ampli número del sector femení no el troba tan atractiu com ell es pensa.

I dic que tot això era previsible perquè ja fa temps que pel Bernabéu no tenen un debat futbolístic. Així com a Can Barça es pot parlar de la posició avançada o més endarrerida de Cesc, de l'amplitud de camp que t'aporta la presència d'Alexis, de la millora evident de qualitat d'Abidal com a central, etc., a Madrid no hi ha aquest tipus de tertúlies. Segurament perquè el seu entrenador tampoc hi convida. Però sobretot, perquè el joc no és ni de bon tros el que hauria de ser. Però ja que hi som, entrarem en el seu joc. A Cristiano el xiulen per la seva actitud. Perquè, per exemple, Casillas també és força atractiu, és un dels millors porters del món, té una nòvia famosa i guapa i de calers no va pas malament. Però a Casillas no el xiulen. Cau bé. Perquè fins i tot després de la relliscada que va tenir amb les declaracions al final del partit de la Supercopa al Camp Nou, va demanar disculpes als jugadors del Barça.

Messi no és guapo

Però CR7 no pot més. El que més ràbia li fa és sentir que per ferir-lo li criden "Messi, Messi". I ara ja és un crit habitual a tots els camps. I està preocupat perquè nota que això l'afecta en el seu joc, i així ho ha comunicat al seu entorn. I aquest, equivocadament, crec, li ha venut el discurs que el portuguès ha reproduït: Messi li ha de tenir enveja perquè ell és guapo i l'argentí no. Trist però real.

I un altre detall que ens queda del postpartit de l'altre dia a Zagreb: torna el pensament únic. Ho va dir primer Cristiano immediatament després d'acabar el matx: "L'arbitratge ha estat una vergonya". Va seguir Marcelo a la zona mixta: "Ja estem acostumats a aquests arbitratges". I encara va anar més enllà Aitor Karanka en clara referència a Messi: "S'ha de mesurar a tothom igual, no protegir a ningú en concret". La maquinària propagandista de Mou comença a funcionar des de la primera jornada. Evidentment, el líder espiritual blanc no dirà res perquè ja l'han sancionat diverses vegades. Ara toca que altres li facin la feina bruta. I no hi ha res millor que començar ben d'hora, no deixar-ho tot per a les semifinals com la temporada passada...

stats