Futbol Femení
Esports 03/03/2013

Empat heroic de l'Espanyol femení contra un Athletic que no aprofita més de 80 minuts amb superioritat (1-1)

Les blanc-i-blaves s'han refet a l'expulsió de Torrejón al minut 9 i al gol d'Erika i han tret premi després d'un partit defensivament impecable. Les victòries de l'Atlètic de Madrid i el Barça deixa molt igualada la zona alta de la classificació

Natalia Arroyo
Débora celebra el gol

Sant Adrià del BesòsAbans de començar, ja s'esperava que la 23a jornada de la Primera Divisió femenina seria emocionant i decisiva pels enfrontaments directes, i no ha decebut. L'Athletic, líder, s'ha deixat dos punts a Sant Adrià que el fan sentir de més a prop l'alè dels seus perseguidors, que no han fallat. L'Atlètic de Madrid i el Barça han resolt amb victòria els seus partits i s'apropen perillosament a la primera posició.

Tenia poc a perdre i, fins i tot, ha acabat guanyant un punt que semblava impossible. L'Espanyol ha tret un valuós empat a casa contra l'Athletic (1-1), després de jugar més de 80 minuts amb una jugadora menys. Marta Torrejón ha aturat Erika amb excessiva contundència quan la davantera basca s'escapava en velocitat cap a porteria. L'àrbitre li ha ensenyat la targeta vermella i les blanc-i-blaves, que havien sortit molt endollades i amb les idees clares, han hagut de reconstruir-se per plantar cara. La mateixa Erika, després d'una bona jugada d'Ibarra, ha fet el 0-1 als vint minuts. L'Espanyol, lluny de tancar-se, ha buscat les seves ocasions amb la profunditat de Willy i Débora, que ha aprofitat una bona passada a l'espai per batre Ainhoa i fer l'1-1. De mica en mica, les forces locals han anat esgotant-se i l'Espanyol ha acabat tancat al seu propi camp, tapant tots els passadisos a un Athletic que ha acabat impotent, incapaç d'inquietar Mariajo.

L'ensopegada de les lleones l'ha aprofitada el Barça per retallar dos punts a les basques, gràcies a la còmoda golejada a Huelva (0-5). Les blaugranes no han permès que el Cajasol Trigueros les sorprengués i aviat s'han avançat en el marcador per mediació de Virginia. Alexia ha ampliat l'avantatge, deixant l'equip andalús sense capacitat de reacció. Olga i Karol, amb dos gols, han arrodonit la victòria.

Més patiment ha viscut l'Atlètic de Madrid al Cerro del Espino contra el Llevant Les Planes (1-0). Tot i que les matalasseres han encarrilat la victòria amb un gol de Marta Carro al minut 2 després d'una acció d'estratègia, no han pogut sentenciar per respirar tranquil·les contra l'equip d'Albert Sánchez, que amb la derrota s'acomiada gairebé definitivament de qualsevol opció d'entrar en places de Copa de la Reina.

I és que el Sant Gabriel segueix en la seva dinàmica positiva i ha derrotat el Sevilla al Municipal Ruiz Casado (3-1). Georgina Carreras, a les portes del descans, ha obert el marcador després d'una precisa vaselina. Ben entrat el segon temps, Sosa ha empatat amb un xut des de fora de l'àrea. Però les locals, amb dos gols en cinc minuts, han tornat a posar-se per davant. Pimer, Rocío Serrano ha regalat el gol a Lilo al minut 74 i, després, la mateixa Rocío s'ha tret de la màniga un xut des de 40 metres per sentenciar el xoc. La victòria, sumada a la derrota del Prainsa a València, deixa el 'Sangra' setè amb 33 punts, amb cinc de marge per confirmar la seva presència a la Copa de la Reina.