CALENDARI LLIGA 2011/2012
Esports 07/07/2011

Embolic a la vista amb la data del primer clàssic

Ahir es va conèixer el calendari de la temporada 2011/2012 i ja va començar a parlar-se de la prime- ra polèmica del curs: el primer Madrid-Barça coincideix en dates amb el Mundial de Clubs.

Nuria García
2 min
El primer, al Berbabéu Després de cinc anys jugant  el primer clàssic al Camp Nou, aquesta temporada  el primer enfrontament serà  al Santiago Bernabéu.

Barcelona.Ahir es va sortejar el calendari de la Lliga 2011/2012 i ja es va deixar entreveure la primera polèmica del curs: la data del primer clàssic. A diferència dels últims cinc anys, Barça i Madrid s'enfrontaran primer al Santiago Bernabéu; des de la temporada 2006/2007 el primer clàssic sempre s'havia disputat al Camp Nou. I a més, aquest cop, la data coincideix amb el Mundial de Clubs, en què els de Guardiola, com a vigents guanyadors de la Lliga de Campions, jugaran al Japó. El partit al Bernabéu s'hauria de disputar entre el dissabte 10 i el diumenge 11 de desembre (segons el que digui la televisió, però segur que no serà en obert), tot just quatre o cinc dies abans que el Barça comenci la seva aventura japonesa per jugar les semifinals del Mundial de Clubs el dijous 15 de desembre. Per aquest motiu ja s'haurà de canviar la data de la següent jornada (la 17a), en què el Barça s'enfronta al Rayo Vallecano: el partit s'avançarà al 29 de novembre, una de les poques dates lliures. El problema, doncs, serà posar-se d'acord amb el Reial Madrid per poder jugar el clàssic al Bernabéu en dissabte. "Ho mirarem amb el Madrid i els altres agents, la federació i la televisió, i buscarem la millor solució. Nosaltres anem al Japó com a representants del futbol europeu i no s'ha d'oblidar que això dóna prestigi al futbol espanyol. Ho farem parlant amb tothom i amb la màxima naturalitat", va avançar ahir el secretari tècnic del Barça, Andoni Zubizarreta.

Precedents

Els precedents dels dos Mundials de Clubs que ha jugat el Barça recentment (l'any 2006 al Japó i el 2009 a Abu Dhabi) demostren que, si els blaugranes juguen el partit de Lliga en dissabte, poden viatjar i jugar les semifinals del torneig intercontinental sense problemes. El 2006 el Barça va jugar el dissabte 9 de desembre contra la Reial Societat i després va viatjar fins al Japó per iniciar la seva participació, el dijous 16, en el Mundial de Clubs contra l'América. I el 2009, el dissabte 12 de desembre els blaugranes s'enfrontaven amb l'Espanyol, i el dimecres 16 jugaven a Abu Dhabi les semifinals contra l'Atlante.

Primera jornada de Lliga

El Barça començarà la defensa del títol de Lliga a l'estadi on va tancar la temporada passada: La Rosaleda. El que aleshores va ser un partit intranscendent, ja que tot estava decidit, ara serà un duel espectacular entre el Màlaga, que s'ha reforçat de valent amb contractacions de renom, i el vigent campió. L'Espanyol, per la seva banda, debutarà contra el Granada, un dels que ha ascendit recentment, a Cornellà-El Prat. El fet de començar a casa agrada al tècnic, Mauricio Pochettino: "Nosaltres estem molt contents de jugar el primer partit a casa. Jo volia començar davant la nostra afició, perquè jugar davant la nostra gent és important", va destacar tan aviat com es va conèixer el calendari.

El sorteig, a més, ha estat capriciós i ha volgut que el Barça-Madrid de la segona volta (21-22 d'abril) caigui entre les dues semifinals de la Lliga de Campions. Si Barça i Madrid arriben a les semifinals, qui sap si la sort tornarà a voler que hi hagi tres clàssics seguits també l'any 2012.

stats