Esports 10/09/2011

Xabi Prieto "Em sento valorat, tinc la família, els amics; per què he de canviar?"

Plantejament "A Montanier li agradar tenir més la pilota i mirar d'elaborar el joc, però sabem que el Barça tindrà la possessió"

Albert Solé
2 min
Xabi Prieto, amb 28 anys i tota la vida a la Reial, és el referent al camp de l'equip guipuscoà.

Sabies que la Reial sou l'últim equip que ha guanyat el Barça en partit oficial?

No, no n'era conscient, però si et pares a pensar-hi és normal.

A més, tothom recorda les derrotes del Barça perquè últimament es poden comptar amb els dits de la mà.

Esclar. En aquests moments és el millor equip del món i ha de passar alguna cosa grossa perquè perdi un partit.

Aquell partit a Anoeta de fa 4 mesos el vas tancar tu amb un gol de penal (2-1), imagino que el recordes bé.

I tant que me'n recordo. Per a nosaltres aquell partit era molt important, ens estàvem jugant la permanència i era vital aconseguir un bon resultat. A més, ho vam aconseguir guanyant i remuntant el gol de Thiago.

El que sembla clar és que el partit de dissabte no tindrà res a veure amb aquell.

En teoria no, és tot just el segon partit, queda molta Lliga per davant encara... Però tot i això sabem que el partit sí que s'assemblarà al de la temporada passada. Ells tindran molta possessió de la pilota i nosaltres intentarem que no estiguin a gust, tancar-nos al darrere i mirar d'aprofitar les poques oportunitats que tinguem.

Heu notat la diferència amb el canvi de tècnic pel que fa a la manera de jugar, o són similars, Lasarte i Montanier?

Home, sí, hi ha matisos. Montanier està intentant modificar algunes coses. A ell li agradar sortir amb la pilota controlada i mirar d'elaborar més el joc.

Com se sent un noi de la casa com tu, que porta el 10 a l'esquena i és un referent per a l'equip, a més del segon capità?

Jo sóc feliç. Jugo a l'equip de la meva ciutat, des de petit havia somiat fer-ho, i ja fa 9 anys que sóc aquí. Estic molt còmode i molt il·lusionat a seguir millorant.

Diuen que has desestimat ofertes millors econòmicament per seguir a Sant Sebastià. Aquest tipus de romanticismes ja no es porten al futbol actual.

Bé, suposo que hi ha de tot, però en el meu cas ho tinc tot aquí. Em sento molt valorat i estimat a la Reial, tinc la meva família i els meus amics, ho tinc tot aquí, i quan un està bé, per què ha de canviar?

stats