EL DERBI
Esports 08/01/2012

Elogis entre dos entrenadors amb gust pel bon futbol

Mauricio Pochettino i Pep Guardiola són dos entrenadors a qui els agrada el bon futbol. Ahir, després d'elogiar-se mútuament, van assegurar que aquest vespre es veuran dos equips que sortiran a guanyar.

Nuria García
2 min
Sobre la gespa de Cornellà-El Prat els dos tècnics van tornar  a mostrar la bona sintonia que hi ha entre ells.

BARCELONA.Un derbi és sempre un derbi, i això els entrenadors del Barça -Pep Guardiola- i de l'Espanyol -Mauricio Pochettino- ho saben bé. Però més enllà de la rivalitat entre els dos conjunts sobre la gespa, els dos tècnics sempre s'han respectat i admirat mútuament. Ahir, el dia previ al primer derbi del 2012, els dos tècnics van tornar a elogiar-se i a assegurar que a Cornellà-El Prat avui es podrà veure un gran partit de futbol. I és que tant Pochettino com Guardiola són amants del bon futbol i intenten que els seus equips el practiquin. "Encara que no gaires, algun partit han perdut, que jo recordi. No es pot anar al derbi pensant que no pots guanyar el Barça. Per tant, des de la modèstia i el respecte sortirem a guanyar des del primer minut", va dir Pochettino, que va afegir: "Mantindrem la nostra identitat amb matisos que puguin posar en dificultat el Barça". Tot i això, el tècnic argentí de l'Espanyol és realista i sap que superar els de Guardiola no serà pas fàcil. "Tot el món té teories o fórmules per guanyar el Barça, però el cert és que dur-les a la pràctica és bastant difícil", va dir.

Guardiola també va elogiar l'equip blanc-i-blau i el seu tècnic. "La seva idea és el principal mèrit de Pochettino. Cada any canvien els jugadors, alguns d'importants marxen i tant és qui hi sigui: ells juguen igual. Això és que la idea de l'entrenador està per sobre de tot. Veus el partit del debut de Pochettino a Montjuïc, a la Copa del Rei, i els veus ara i la idea principal segueix sent la mateixa", va destacar el tècnic blaugrana. Pochettino va agrair els elogis de Guardiola, però el va avisar: "Amb els nostres arguments i potencial intentarem contrarestar el Barça. Hem d'intentar que el resultat sigui a favor nostre. Volem guanyar i farem tot el possible per fer-ho. Ho intentarem amb totes les nostres forces".

El preparador de Santpedor va dir que el partit contra l'Espanyol és un dels que es marca al calendari, "un dels partits importants de l'any". I és per això que ha analitzat el seu rival amb la màxima atenció. "En tots els partits hi ha hagut un denominador comú: els dos equips ens hem anat a buscar. El nostre problema serà l'esquena i el seu, si pressionen a dalt, segurament també. L'Espanyol és un equip molt jove i molt dinàmic i Cornellà és un camp complicat. Tenen bona sortida de pilota i despleguen un bon joc", va destacar Guardiola, que va afegir: "L'Espanyol no ens deixarà tres o quatre segons per pensar quan tinguem la pilota, ens l'haurem de treure de sobre de pressa".

A un triomf dels 100 en Lliga

En cas que el Barça guanyi el derbi, Guardiola celebrarà la seva victòria número 100 a la Lliga (des que va asseure's a la banqueta del Barça, Guardiola ha guanyat 99 dels 130 partits de Lliga que ha disputat el seu equip). De fet, els blaugranes no han caigut encara contra els periquitos des que es van mudar a Cornellà-El Prat. En la seva primera temporada (09-10), els conjunts van empatar, i en la segona temporada, la passada, els de Pochettino van rebre un contundent 1-5 en contra.

stats