RETORN AL RICO PÉREZ
Esports 29/01/2011

Dues realitats separades per 18 partits

L'11 de setembre l'Hèrcules va sorprendre a tothom en imposar-se al Camp Nou per 0-2. Molts van dubtar llavors de l'equip de Guardiola, però just abans del partit de tornada la situació és ben diferent.

Toni Padilla
3 min
Messi intentant escapar-se de Drenthe durant el partit d'anada. El tècnic de l'Hèrcules, Esteban Vigo, ja ha perdonat Drenthe, que va estar-se uns dies sense donar senyals de vida enfadat perquè no cobrava.

BARCELONA.Un nou rècord pot caure aviat. Si el Barça s'imposa aquesta nit a l'estadi Rico Pérez d'Alacant, sumarà la quinzena victòria consecutiva en Lliga, i igualarà, així, la millor ratxa en la història d'aquesta competició, en mans del Reial Madrid de la temporada 1960/61. Llavors, Miguel Muñoz era el tècnic d'un equip que va sumar 30 punts en 15 jornades. En una època en que els triomfs valien dos punts, això significava guanyar-ho tot.

Aquest Barça pot arribar als 45 punts en 15 jornades de Lliga. Sumant de tres en tres, s'ha enfilat al lideratge i mica en mica lluita per anar deixant endarrerit el Madrid. Guanyar avui en un camp definit com a "complicadíssim" per Guardiola significaria posar molta pressió al Madrid, que visita Pamplona. Els blancs, de fet, van patir de valent quan van visitar l'Hèrcules.

Guardiola s'espera un partit dur, i no deixa de demanar concentració. De fet, tothom donava per fet abans del partit d'anada que els blaugranes guanyarien sense despentinar-se, però l' l'Hèrcules va provocar un terratrèmol mediàtic en guanyar 0-2. Un resultat que a hores d'ara encara és l'única derrota del Barça en Lliga. Una volta més tard, el líder es retrobar amb el seu botxí. Han passat 18 partits, 1.620 minuts i 61 gols del Barça, i els dubtes que va provocar aquella sorprenent victòria dels alacantins s'han esvaït.

Revenja? No, gràcies

Malgrat que l'Hèrcules és un dels tres equips que aquesta temporada ha estat capaç de derrotar el Barça (els altres han estat el Sevilla, a la Supercopa, i el Betis, a la Copa), els jugadors del Barça no volen parlar de revenja. El fet de voler guanyar ja forma part del seu ADN, i mantenir la distància o fins i tot eixamplar-la respecte al Madrid ja és prou motivació. El Barça, doncs, arriba a Alacant en estat d'alerta per les paraules de Guardiola, més contundents que altres cops a l'hora de valorar la importància d'un possible triomf avui, i pensant en el lideratge. No en el que va passar aquell 11 de setembre, quan dos gols de Valdez van batre Víctor Valdès.

"És un partit més de la Lliga. Serà un camp difícil perquè estan fent les coses bé, però sortirem a guanyar com fem sempre. No tenim ganes de revenja, només tenim ganes de sumar els tres punts", comenta un Andrés Iniesta que mai ha jugat amb el Barça en un estadi en què l'equip blaugrana no juga un partit de Lliga des d'una dolorosa derrota la temporada 1996/97, que va allunyar l'equip de Bobby Robson del títol de Lliga. Pinto, que sí que ha jugat en aquest estadi, considera: "Afrontem el partit com sempre, analitzant les errades que vam cometre en el primer partit i mirant de fer-ho tan bé com puguem. No hi ha ganes de revenja, només hi ha ganes de guanyar i seguir sumant". Un discurs gairebé idèntic al d'un Iniesta que veurà com a les graderies hi ha gent de Fuentealbilla, ja que l'estadi de l'Hèrcules és el que tenen més a prop.

L'asturià David Villa, per la seva part, recorda: "Al Camp Nou ells van fer un gran partit, ens van complicar molt les coses. Però l'objectiu és guanyar no per tornar-los la derrota d'aquí, sinó pel fet que sempre volem guanyar. Allò de la primera volta ja ha passat i el d'ara serà un altre partit".

Guardiola, 14 anys després

Guardiola sí que sap què és jugar al Rico Pérez, ja que hi va jugar en la derrota 2-1 d'ara fa 14 temporades. Entremig, fins i tot el filial ha jugat més cops a Alacant que no pas el primer equip. Entre el record d'aquella derrota dolorosa - Guardiola va ser el capità, aquell dia -, el partit d'anada i l'alta consideració que té el tècnic de Santpedor pel seu rival, el Barça arribarà avui tan concentrat com si jugués en un estadi amb més renom. Per això s'espera un onze inicial amb els titulars. Un d'ells podria ser el lateral brasiler Dani Alves, ja recuperat de la lesió que va patir fa menys de dues setmanes.

stats