LLIGA DE CAMPIONS
Esports 20/05/2012

Drogba dóna a un Chelsea defensiu la seva primera Champions

Didier Drogba i Petr Cech s'abracen després de guanyar la primera Champions del Chelsea. Tots dos van ser decisius ahir.

El Chelsea és el nou campió d'Europa, després d'endur-se una final de Champions trepidant i agònica que es va decidir als penals. Els alemanys, més estètics, més valents durant tot el partit, van veure com Didier Drogba, a tres minuts del final, neutralitzava el gol que Müller havia marcat al 82. Després d'una pròrroga en què Cech va aturar un penal a Robben, l'orelluda va trobar nou propietari des dels onze metres, gràcies a la calma i precisió de Drogba en el cinquè penal després de l'error de Schweinsteiger.

Setge bavarès i espera anglesa

Superats uns primers compassos de cert tempteig, el Bayern va començar a dominar el partit i va ser sempre amo de la pilota, davant d'un Chelsea molt passiu. Els alemanys van disposar de bones ocasions per avançar-se en el marcador però van fallar en els metres finals. Robben va posar a prova Cech amb un xut i una volea. Ribéry traçant diagonals, Thomas Müller apareixent al remat i Mario Gómez, poderós dins l'àrea, van fregar l'1-0. Però el Chelsea, còmodament instal·lat en zona defensiva i a l'espera del contraatac definitiu, va resistir amb la porteria a zero. Els anglesos només van inquietar a través de Kalou, que va culminar una àgil transició anglesa obligant Neuer a fer la primera aturada del partit. En la represa el guió es va mantenir igual. El Bayern, abocat a l'atac, rondava el gol i buscava, com havia fet el Barça a les semifinals, la manera de superar la munió de cames que protegien la porteria de Cech amb més fe que ordre. El Chelsea esperava, pacient, covard, convençut que li arribaria el seu moment. La seva ocasió.

A falta de vuit minuts per acabar, Müller va fer l'1-0, que semblava que donaria el títol als bavaresos. S'ho havien merescut més, per joc, per intenció. Però al minut 87 va aparèixer l'esperit competitiu del Chelsea, que mai mor. Drogba va rematar de cap l'únic córner que havia servit l'equip anglès fins al moment i va forçar la pròrroga. En el temps afegit fins i tot Robben va fallar una pena màxima, que va empènyer el partit als penals, que van acabar decidint que el Chelsea sigui el primer club de Londres a guanyar la Copa d'Europa.