TENIS
Esports 05/07/2011

Djokovic, tot a favor per acabar l'any primer

Martí Molina
2 min
Djokovic, tot a favor per acabar l'any primer

Després d'imposar-se a Rafa Nadal a la final del torneig de Wimbledon i aconseguir encapçalar el rànquing de l'ATP per primer cop, el jugador serbi té tots els números per acabar el 2011 en aquesta posició de privilegi i completar una temporada espectacular, en la qual ha guanyat vuit tornejos dels nou que ha disputat.

L'última actualització del rànquing de l'ATP, feta ahir, situa el jugador serbi com a primer amb un avantatge de poc més de 2.000 punts sobre Rafa Nadal. Una diferència pràcticament insalvable quan tan sols queda un Grand Slam per disputar-se (US Open), a més del Master ATP a Londres.

Només un miracle permetria que Rafa Nadal recuperés la primera posició abans d'acabar l'any. Per aconseguir-ho haurien de passar dues coses: la primera és que el manacorí revalidés el títol a l'últim gran de la temporada i també aconseguís imposar-se al torneig final de l'ATP. I la segona és que Djokovic caigués a les primeres de canvi en aquests campionats -i això sense comptar els altres tornejos, en què el guanyador obté menys bonificació-. A més, el jugador serbi té l'avantatge d'haver sumat pocs punts la temporada anterior en la recta final de la temporada -en què es va centrar a aconseguir la Copa Davis amb el seu país-. I per aquest motiu, per poc que obtingui millors resultats, es distanciaria encara més del tenista manacorí.

Novak Djokovic és a dia d'avui el tenista en millor forma del circuit, i està a tan sols un pas de completar una temporada extraordinària, en què ha guanyat a Austràlia i Wimbledon, s'ha imposat en quatre Master 1000 i tan sols ha caigut derrotat a les semifinals de Roland Garros.

stats