FUTBOL
Esports 16/09/2011

Discrepàncies a l'assemblea entre clubs i LFP

L'Assemblea de la Lliga va revelar que molts clubs són contraris als acords a què van arribar la LFP i els jugadors per desconvocar la vaga, encara que l'organisme assegura que el conveni col·lectiu no perilla.

Martí Molina
2 min
El president del Reial Madrid, Florentino Pérez.

Barcelona.L'Assemblea Extraordinària de la Lliga de Futbol Professional (LFP) va posar en evidència les discrepàncies entre els clubs i aquest organisme pels acords que es van establir a finals d'agost amb els jugadors (AFE) i que van permetre desconvocar la vaga abans de l'inici de la segona jornada.

Carlos del Campo, secretari general de la LFP, no va voler dir quants clubs s'havien posicionat en contra, i es va limitar a dir que "no hi ha un desacord majoritari". Ell mateix va explicar que "els acords amb l'AFE no perillen", i que el 26 de setembre vinent començarà la redacció del nou conveni col·lectiu entre clubs i jugadors.

D'altra banda, durant la reunió -que es va allargar fins a tres hores- els clubs de Segona Divisió volien proposar una moratòria en l'exigència del cànon a les ràdios, però no es va poder fer, ja que aquest tema no estava inclòs a l'ordre del dia. "No calia establir cap acord perquè ja s'havia fet en les assemblees respectives. No hi ha cap variació", va explicar Del Campo.

Els presidents del Barça i del Reial Madrid, Sandro Rosell i Florentino Pérez, van assistir a la reunió, on van coincidir amb José María del Nido -president del Sevilla i organitzador d'una trobada per debatre sobre el repartiment dels drets televisius, i on no van ser convidats els dos grans de la Lliga.

De fet, el vicepresident del club andalús, José María Cruz, va mostrar-se "indignat i decebut" amb molts dels equips que van assistir a aquella reunió, ja que ahir "fins i tot van demanar perdó per haver-ho fet". El dirigent del Sevilla va explicar que "només va haver-hi una defensa elogiable per part de l'Espanyol i el Betis", i es va queixar que aquesta situació "escenifica que el consens no és possible tret que tothom acati les propostes del Barça i el Madrid. Tanmateix, Cruz va dir que el seu club continuarà defensant la seva proposta.

stats