MUNDIAL - HANDBOL
Esports 27/01/2013

Dinamarca, l'últim escull per al títol

Martí Molina
2 min
SEMPRE DECISIU  El català Joan Cañellas arma el braç durant la semifinal de divendres contra Eslovènia, que es va jugar al Palau Sant Jordi.

BARCELONAAbans que comencés el Mundial d'handbol, Valero Rivera es va marcar el repte de ser, com a mínim, a les semifinals. Complert aquest objectiu amb escreix, el seleccionador espanyol té l'oportunitat aquesta tarda, contra Dinamarca, de coronar l'equip com el millor del planeta en el campionat de casa (17.15 h, Esport3 i La 1).

Amb l'eliminació de la selecció francesa, vigent campiona i principal favorita, espanyols i danesos es veuen les cares al Palau Sant Jordi de Barcelona per succeir-la al palmarès. Seria el segon títol per al combinat estatal, després del que van aconseguir el 2005 a Tunísia, tot i que la victòria serà francament complicada. Per a la selecció espanyola juga a favor el fet de ser els amfitrions de la competició, però els danesos juguen la final sense haver perdut cap partit en tot el torneig.

"Ens hem de centrar en tot el que hem fet bé fins ara -opina l'extrem Víctor Tomàs, un dels set catalans que formen la selecció espanyola-. Ser l'equip local, en aquest sentit, és un punt a favor. Però Dinamarca és la campiona d'Europa, fa moltes coses bé i hem de vigilar el seu llançament exterior, els extrems i no cometre penals. Serà una final molt igualada".

El combinat estatal va aconseguir el bitllet per a la final en derrotar Eslovènia (26-22), amb una gran actuació del porter Arpad Sterbik. En un Sant Jordi ple a vessar -ja s'han exhaurit les 11.000 entrades-, el jugador serbi però amb passaport espanyol serà el porter titular d'un equip sense "invents" i que intentarà "aprofitar al màxim les poques debilitats dels danesos", segons va explicar Valero Rivera. "Sabem que ens ha costat arribar fins aquí i hi donem molt valor. Després de molt esforç podem ser a la final, a més a casa. Si els veia [els jugadors] feliços abans de les semifinals, ara encara els hi veig més. Tots ho estem", afegia un entrenador que va tocar el cel a la banqueta de la secció d'handbol del Barça i que ara també té l'opció d'aconseguir el màxim reconeixement en les seleccions.

El vigent subcampió

Al davant, Dinamarca, un equip que ha guanyat dues vegades l'Europeu d'handbol, però que encara no té cap Mundial a les vitrines. De fet, els danesos van caure en l'última final contra França, el 2011. Avui buscaran rescabalar-se amb un equip que lidera l'exblaugrana Mikkel Hansen -considerat el millor del món el 2011-, actualment a les files del PSG francès. L'efectivitat golejadora del lateral, la participació dels extrems Lindberg i Eggert i el porter Landin, són les principals armes dels danesos, que van obtenir el bitllet després de superar Croàcia (30-24).

"He desitjat aquesta final contra Espanya des de fa molt de temps. Volem aquest or, però serà difícil perquè ells estan jugant molt bé", reconeix el pivot Jesper Noddesbo, jugador del Barça Intersport, que considera el combinat estatal "favorit" pel fet de jugar a casa, encara que adverteix que "l'obligació de guanyar sí o sí els pot passar factura a la final".

stats