Esports 19/06/2013

Difícil camí per a Nadal a Wimbledon

L'organització enguany sí manté l'ordre dels primers de l'ATP i el manacorí serà el 5è cap de sèrie. A quarts ja es pot trobar amb Djokovic, Federer, Murray o Ferrer

Lluís Planas
2 min
Rafa Nadal a la terra batuda de la pista Philippe Chatrier

PalmaL'organització del torneig de Wimbledon, el tercer Grand Slam de l'any que comença a Londres aquest dissabte, no li ha posat fàcil al tennista mallorquí Rafel Nadal. L'All England Tennis Club, responsable de l´únic gran campionat sobre herba del circuit professional, ha anunciat aquest dimecres respectarà l'ordre dels cinc primers a la classificació de l'ATP per designar els primers caps de sèrie. D'aquesta manera, Nadal sortirà al quadre masculí en cinquena posició per darrere, en aquest ordre, de Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer i David Ferrer.

La decisió no sorprendia si no fos perquè Winbledon es distingeix per ser l'únic torneig amb una reglamentació que li permet fer canvis respecte l'ordre de l'ATP per designar els seus caps de sèrie, tenint en compte a més l'experiència i els resultats de cada tennista sobre la superfície de l'herba. El mateix Nadal va patir aquesta reglamentació al principi de la seva carrera, essent relegat per davall del seu rànquing ATP. De fet enguany, just darrerre seu, el txec Tomas Berdych ha estat intercanviat a la setena posició pel francès Jo-Wilfried Tsonga.

Tot i que no s'esperaven sorpreses respecte els tres primers favorits –Djokovic, Murray, Federer- sí s'esperava que l'organització de Wimbledon posàs a Rafel Nadal com a quart cap de sèrie, per davant del valencià David Ferrer, tenint en compte que el manacorí ha guanyat dues vegades a Londres i ve d'imposar-se, precisament davant Ferrer, a Roland Garros. Però aquesta vegada, l'organització de l'All England Tennis Club no ha volgut fer canvis entre els quatre primers favorits.

La cinquena posició en el quadre masculí, que es coneixerà definitivament amb tots els seus components demà divendre, complica el camí de Rafel Nadal cap a una hipotética final i fins i tot a una semifinal. D'aquesta forma, el ja guanyador de 12 Grand Slams i millor jugador de la temporada, en arribar als quarts de final de Londres es pot haver d'enfrontar ja a Djokovic, Murray, Federer o el mateix Ferrer.

En qualsevol cas i a l'espera de que aquest dissabte comenci el torneig, Rafel Nadal ja es troba a Londres tot i que la seva participació no començarà fins a principis de la setmana que ve. Dimecres passat, a l'aeroport de Son Sant Joan abans de partir cap el Regne Unit, el tennista va manifestar que afronta el torneig amb "incertesa" perquè fa pràcticament dos anys que no juga sobre l'herba.

Va ser precisament a Wimbledon quan l'any passat el manacorí va arribar al límit de molèsties en el seu genoll. De fet, va caure eliminat en segona ronda i des de llavors va estar sense jugar durant set mesos per poder recuperar-se. Per tal de no sobrecarregar el genoll, després de guanyar Roland Garros Nadal no ha volgut jugar cap torneig sobre herba previ a la cita de Londres, la qual cosa li dificultarà l'adaptació a la superficie.

stats