LA LLIGA EN JOC
Esports 30/04/2011

Deulofeu i Cristiano, dues realitats

Condicionat per les baixes, Guardiola va haver de convocar cinc jugadors del filial per jugar aquest vespre contra la Reial Societat, mentre que el Madrid, més sobrat d'efectius, deixa fora homes importants.

N. Arroyo / O. March
2 min
El grup, unit, posa rumb a la Lliga L'entrenament d'ahir, com no, va tenir la corresponent xerrada de Guardiola. La Lliga és prioritària per al tècnic blaugrana, que està integrant molts efectius del filial als entrenaments per suplir les nombroses baixes de l'equip.

Barcelona.Les convocatòries que van fer públiques ahir al migdia Guardiola i Mourinho per afrontar els compromisos de Lliga d'avui contra la Reial Societat a Anoeta i el Saragossa al Bernabéu simbolitzen molt més que una simple llista de jugadors. Els dos tècnics asseguren que, a falta de cinc jornades, encara queda Lliga, i seguiran competint, l'un amb els jugadors que pot tenir disponibles i l'altre amb els que vol tenir a disposició.

El Barça viatjarà a Sant Sebastià amb 19 futbolistes, entre els quals hi ha l'extrem de 17 anys Gerard Deulofeu, una de les noves perles del planter blaugrana, a més de tres jugadors més del filial com Thiago, Sergi Roberto i Montoya. La llista evidencia dues coses que marquen l'actualitat culer. En primer lloc, que de la font de la Masia no deixa mai de brollar aigua -natural, fresca- i que Guardiola confia plenament en els joves que pugen. I, en segon lloc, que el Barça arriba curt d'efectius de la primera plantilla al tram final de la temporada. Lesionats Maxwell, Adriano, Bojan i Abidal i tocat Iniesta, Guardiola no vol arriscar amb Puyol abans de la tornada de Champions de dimarts i l'ha deixat a Barcelona.

Guardiola va alertar que, tot i que la Reial Societat no està tan forta com a la primera volta, segueix sent un equip rocós que ofereix batalla. I més, a casa. I per això insisteix que cal jugar amb els cinc sentits per evitar complicacions d'última hora. No es pot deixar escapar cap punt.

Rotacions pensant en dimarts

Tot i així, a Anoeta s'espera un onze de circumstàncies, reforçat per una banqueta de luxe. Sota pals, Pinto podria sortir d'inici per evitar algun contratemps amb Valdés que posés en risc la porteria per al partit de Champions, ja que l'andalús està sancionat. Piqué, Xavi, Mascherano i Pedro són alguns dels altres titulars que podrien tenir descans. Messi i Villa, més hàbils en la gestió del desgast durant el joc, compartirien trident d'atac amb un Afellay que canviarà la faceta de revulsiu per tenir un lloc a l'onze.

La realitat del Reial Madrid és ben diferent perquè, amb una extensa i cara plantilla, José Mourinho pot triar. I, de fet, el portuguès va prendre algunes decisions que es poden interpretar en clau de clàssic, tant del que es va jugar dimecres com del que es jugarà dimarts.

El tècnic blanc no va convocar Xabi Alonso i Lass perquè tots dos estaven molt fatigats pel "sobreesforç de jugar deu contra onze durant tants minuts". Però la notícia no va ser aquesta nova protesta per jugar en inferioritat, sinó el fet d'haver deixat fora, per una "decisió pròpia", Cristiano Ronaldo.

La lluita pel Pitxitxi

El davanter del Madrid va reconèixer després del 0-2 de Champions que no li agradava jugar tan a la defensiva, però que "és el que hi ha". El que hi ha, però, és que el portuguès no podrà afegir cap gol al seu compte particular per seguir competint amb Leo Messi per ser el màxim golejador de la Lliga. Això, de ben segur, ferirà l'ego del crac madridista, però és el mètode de gestió de grup de Mou. Per derrotar el Saragossa i obligar el Barça a no fallar (els blancs juguen dues hores abans), Mourinho podria tornar a apostar pel seu glamurós equip B, amb Higuaín, Kaká i Benzema.

stats