LLIGA ENDESA
Esports 11/03/2013

Deu jornades i un objectiu possible

El Bàsquet Manresa promet màxim esforç per intentar la salvació

àlex Gozalbo
2 min

Cada vegada queden menys jornades i la gesta és més difícil, però el Bàsquet Manresa no tira la tovallola. Després de caure ahir contra l'Unicaja (63-80), l'equip que entrena Jaume Ponsarnau afronta les últimes deu jornades amb l'objectiu de sumar més victòries que derrotes i somiar amb una permanència a la Lliga Endesa que encara no és impossible.

"Estic molt satisfet de l'esforç que ha fet l'equip i de com s'ha preparat. Aquest vestidor ha hagut de superar una nova adversitat i té un mèrit increïble, però els aficionats encara tenen més mèrit perquè ens han aplaudit després de perdre per 17 punts de diferència. Nosaltres no els defraudarem. L'objectiu ja no és ser un dels 16 millors equips de la Lliga sinó fer tot el possible per ser-ho i no fallarem", diu el tècnic Jaume Ponsarnau.

El Bàsquet Manresa va tornar a començar bé, però un segon quart en què es va quedar sense anotar durant vuit minuts (0-18) va allunyar-lo de la victòria al Nou Congost. La història es repeteix setmana rere setmana. L'equip se situa per davant al marcador, però el pas dels minuts li provoca un món de problemes del qual no sap sortir.

El conjunt català, a més, no aconsegueix esquivar la mala sort. Després de quedar-se sense el seu nou fitxatge (Josh Davis) abans que arribés a debutar, ahir va veure com Josh Asselin i Oliver Arteaga es lesionaven, tot i que van poder acabar el partit. Els problemes físics són un malson per a un equip que es nega a abaixar els braços.

El Bàsquet Manresa disputarà sis dels últims partits fora de casa, ja que ha de visitar el Blancos de Rueda Valladolid, l'Asefa Estudiantes, el Mad-Croc Fuenlabrada, el Caja Laboral, el CAI Saragossa i el València Basket. L'equip que entrena Jaume Ponsarnau rebrà a casa l'Uxue Bilbao Basket, l'UCAM Múrcia, el CB Canàries i el Cajasol.

El club del Bages continua, a més, intentant recaptar els 40.000 euros que necessita per acabar sense problemes financers la temporada. L'entitat ha aconseguit el 20% de l'objectiu i ja supera els 8.000 euros en petites aportacions de micromecenatge.

Estadístiques variables

D'ençà que la temporada 2007-2008 va tornar a la Lliga Endesa, el Bàsquet Manresa mai ha acabat amb menys de deu victòries. Els clubs acostumen a xifrar en 12 el nombre de triomfs que es necessiten per aconseguir la permanència, però la xifra varia cada any. La temporada 2006-2007 l'Alacant va descendir amb 12 victòries i, en canvi, la campanya 2010-2011 es va mantenir a la categoria amb tan sols 9 triomfs.

stats