BEISBOL
Esports 25/02/2012

Després de la tempesta, toca tornar a batejar

Luana Valls
2 min
Després de la tempesta,  toca tornar a batejar

La celebració de la victòria en la Divisió d'Honor va tenir un regust amarg per als jugadors de beisbol del FC Barcelona. La notícia de la desaparició de la secció havia arribat de manera inesperada per als components de l'equip, que van haver d'acceptar la decisió amb resignació i impotència. Avui el nou club torna a competir en la Lliga i debuta contra el Beisbol Navarra.

Després de més de 70 anys d'història, l'1 de juny del 2011 es va fer oficial l'eliminació de la secció blaugrana. El Barça va argumentar la seva decisió en els problemes econòmics del club, però altres seccions minoritàries van subsistir. Amb retallades importants, però van seguir. Segons els integrants de la secció el motiu real no va ser la falta de diners. Poc temps després de l'eleiminació de la secció de beisbol, la secció femenina de bàsquet del Barça va ressorgir, després d'haver desaparegut l'any 2007. Durant tot el temps que va durar el procés, la relació entre les dues parts implicades va ser molt tensa.

El ressorgiment del club

Els bons resultats obtinguts a la Divisió d'Honor 2011 i les ganes de tirar endavant van fer que Josep Juaneda, president del club, i tot l'equip decidissin seguir independentment. D'aquesta manera va sorgir el nou Club Beisbol Barcelona. La desvinculació del Barça i l'actual crisi econòmica han reduït els recursos del club i actualment són escassos. Malgrat tot, gràcies al patrocini d'un restaurant japonès (propietat del pare d'un dels jugadors) i les ajudes provinents de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona el club va tirant endavant. Tothom està posant el seu gra de sorra perquè aquest nou projecte continuï. Un exemple el trobem en les mares dels jugadors, que han descosit els gravats de les inicials FCB de les gorres i han tapat els escuts amb els nous logotips.

Mirar endavant

Amb la mateixa filosofia i el mateix grup de persones esperen arribar lluny. La Copa del Rei i el campionat d'Europa són els objectius d'aquest any, així com la Divisió d'Honor, i el partit d'avui contra el Beisbol Navarra (17.30 h a Montjuïc) serà el primer pas. Abans del matx rebran el trofeu de la Copa Catalunya que van aconseguir la setmana passada. Aquest primer partit permetrà que l'afició conegui les noves incorporacions de l'equip, com el veneçolà José Hernández o Kevin Malone, que ve dels Estats Units. Des del club asseguren que aquest any estan més motivats que mai, ja que ara competeixen pel seu club i volen demostrar que poden seguir endavant.

L'any passat van evidenciar que eren els millors. Ara les cartes tornen a estar sobre la taula i tot s'ha de demostrar.

stats