Esports 06/03/2013

Desestimat el recurs de Laporta sobre l'Assemblea

Martí Molina
2 min
Laporta abandonant els jutjats en una imatge d'arxiu.

Barcelona.L'Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs que va presentar l'expresident Joan Laporta, en què impugnava l'assemblea de compromissaris del Barça -celebrada l'octubre del 2010- que va donar llum verda a l'acció de responsabilitat contra la seva junta. D'aquesta manera, el club pot iniciar l'acció de responsabilitat contra l'expresident i els seus 15 directius. Se'ls imputa unes pèrdues de 48 milions d'euros durant el seu mandat.

Ahir la justícia en va informar el club, que va emetre un comunicat en què expressava la seva "satisfacció" perquè interpreten que amb aquesta resolució la justícia avala els acords que es van prendre en aquella assemblea.

És el segon revés que rep Joan Laporta en aquest mateix tema. L'expresident va presentar un recurs el novembre del 2010, gairebé un mes després que se celebrés aquella assemblea, per impugnar els acords que s'havien pres. Laporta argumentava que s'havien vulnerat els estatuts del club quan no van deixar que defensés els seus comptes de la temporada 2009/10 -la seva última com a president i que la nova junta havia modificat-. També deia que no li havien lliurat els resultats de la due diligence .

Un any després, el desembre del 2011, el jutjat de primera instància va desestimar aquella petició. Laporta va recórrer la sentència, però ahir va ser l'Audiència Provincial de Barcelona qui va desestimar de manera definitiva la demanda per impugnar l'assemblea general ordinària del Barça.

En el comunicat s'exposaven els diversos punts que el tribunal va tenir en compte a l'hora de desestimar el recurs. D'una banda, que el Barça havia fet un "escrupolós compliment del dret d'informació previ", i que la manera com es va exposar la due diligence als compromissaris "no va influir en el resultat de les votacions".

Sobre la liquidació de l'exercici econòmic de la temporada 2009-10, l'última de Laporta, assegura que el document presentat a l'assemblea "s'ajusta a la prescripció estatutària de reflectir la imatge fidel de la situació econòmica de l'entitat".

La resolució també assegura que el club "no va impedir" la intervenció de Laporta davant els compromissaris. Que l'acció de responsabilitat es va acordar "per la majoria prevista estatutàriament i legalment" i que no es va vulnerar cap dret dels demandants, ni es va infringir cap precepte legal ni estatutari".

stats