19/11/2012

Desafinar o ballar la dansa de la pluja, les úniques opcions

2 min
Vettel té 13 punts més que Alonso a falta d'una cursa.

El GP del Brasil no és el millor del campionat. Té el pàdoc més lleig de la temporada, les instal·lacions més antiquades i els boxs més atrotinats de tot el calendari, i també l'ambient més insegur. Però ningú crida tant com la torcida quan els pilots passen pels revolts. I pocs traçats tenen la bellesa de la pista paulista que, un any més, tornarà a ser decisiva en la proclamació del nou campió.

A Ferrari els agradaria tenir a l'equip Adrian Newey, l'home que ha creat els meravellosos Red Bull. Però aquesta setmana potser els aniria millor contractar en Miquel Bernis, el meteoròleg de l'ARA, per disposar d'una previsió del temps que farà el proper cap de setmana el més precisa possible.

Alonso ha estat capaç del millor, però també ha viscut el pitjor de la seva trajectòria a Interlagos. Aquí va guanyar els dos diplomes de campió mundial que té penjats al menjador; aquí va perdre el títol que disputava amb Hamilton el 2007, i aquí va tenir el 2003 el pitjor accident de la seva trajectòria esportiva.

Si diumenge vinent m'hagués de jugar el poc que porto pagat de l'hipoteca, ho faria a favor de Vettel. Perquè té el millor cotxe, perquè lidera la classificació amb 13 punts sobre l'asturià i perquè ha guanyat més curses que ningú. Però, sobretot, perquè és molt bo. Extraordinari. Només fa cinc anys que va debutar a la F-1, precisament aquí, als Estats Units. Només té 25 anys. Però ja té dos títols mundials, com Alonso, i aspira a un tercer que el faria entrar al hall of the fame de la F-1. Només per això, dubtar de la seva qualitat, atribuir els seus èxits únicament al cotxe que pilota, dir que està sempre de "xiripa", és de ser poca-solta. I, sobretot, no tenir idea de què va aquest negoci.

Només la pluja -i a Sao Paulo hi plou molt- pot donar alguna opció a l'espanyol. Però Vettel va obtenir la seva primera victòria precisament en aigua, a Monza i amb un Toro Rosso.

Em sap greu pels alonsistes, però no m'agradaria perdre la casa on visc, i faré una aposta segura.

stats