Esports 15/05/2011

El Dépor vol aprofitar-se de la ressaca blaugrana

Martí Molina

El Barça juga el primer partit després de proclamar-se matemàticament campió de Lliga. O el que és el mateix, el primer enfrontament en què Pep Guardiola podrà reservar jugadors pensant en la final de la Champions de Wembley. Una bona notícia per al tècnic, perquè podrà preparar millor el decisiu partit del 28 de maig, però a la vegada un caramelet per al Deportivo de la Corunya, que arriba al Camp Nou molt necessitat de puntuar, ja que és a només tres punts de la zona de descens quan falten dues jornades per acabar el torneig de la regularitat.

El partit d'aquest vespre és ideal perquè l'entrenador blaugrana pugui donar minuts als que menys han jugat. Per premiar els futbolistes del filial, que han estat entrenant amb el primer equip i gairebé no han tingut oportunitats. I també per donar minuts als jugadors que acaben de sortir de les lesions.

No hi serà Milito, que continua el treball de recuperació. Ni tampoc Adriano, que tot i entrenar-se amb el grup, encara no ha rebut l'alta mèdica. En canvi, sí que formaran part de la convocatòria Bojan i Maxwell, dos futbolistes que van rebre l'alta a principis de setmana i que, malgrat que no jugaran d'inici, poden sortir al segon temps per començar a agafar ritme de competició.

Els canvis a l'equip titular començaran a la porteria. Pinto, habitualment suplent, ocuparà el lloc de Víctor Valdés. En defensa, Alves jugarà a la banda dreta. El lateral brasiler acumula molts minuts a les cames, però la falta d'efectius en defensa fa que la seva participació sigui gairebé imprescindible. El seu company a la banda esquerra serà Abidal, que continuarà agafant ritme de competició després de ser operat d'un tumor al fetge. Amb Puyol recuperant-se dels problemes al genoll, Piqué -un dels que han jugat més minuts- pot tenir un dia de descans. Així, Mascherano i Andreu Fontàs seria la parella de centrals contra el Dépor.

El mig centre defensiu pot ser Seydou Keita, acompanyat a la zona de construcció per Thiago i Iniesta. I al davant Pedro, Afellay i possiblement Messi. L'argentí podria jugar de titular pel seu afany de ser sempre sobre el terreny de joc i buscar la porteria rival, malgrat que té molt poques opcions de caçar Cristiano Ronaldo al capdavant de la llista del trofeu Pitxitxi.

Tot plegat per disputar un partit que acabarà amb el lliurament del trofeu de campió al final dels 90 minuts reglamentaris, com a colofó d'una festa que va començar dimecres, després d'empatar al camp del Llevant.

Precisament, el Deportivo de la Corunya vol aprofitar la ressaca dels blaugranes per puntuar al Camp Nou i sumar tres punts d'or que pràcticament li garantirien la salvació. I tot això aprofitant el bon moment anímic dels gallecs, que aquesta setmana van sortir del descens després de derrotar l'Athletic Club a Riazor (2-1).

Una victòria a Barcelona els deixaria molt a prop del seu objectiu i fins i tot podrien salvar-se matemàticament en funció de la combinació de resultats. De tota manera, l'equip que entrena Miguel Ángel Lotina no vol fer números i prefereix centrar-se en els seus partits, ja que depenen d'ells mateixos.

El tècnic dels gallecs està pendent de l'evolució del mexicà Andrés Guardado, que encara no s'ha recuperat totalment d'unes molèsties musculars i podria no jugar d'entrada. A més, el futbolista té 4 targetes grogues i per aquest motiu Lotina el podria reservar per a l'últim partit de la temporada. En aquest cas, Aythami ocuparia el seu lloc.

Lotina també està pendent de dos jugadors amb problemes físics: Juan Rodríguez -amb un esquinç al turmell- i Manuel Pablo. Però és probable que acabin jugant. La resta de l'equip serà el mateix que va jugar l'últim partit, amb Valerón com a referència atacant, acompanyat d'Adrián López i Iván Sánchez Riki.