PRIMERA DIVISIÓ
Esports 11/05/2011

El Dépor no es rendeix i remunta davant l'Athletic Club

N. García

Barcelona.El Deportivo està demostrant durant aquest final de temporada que es nega a ser equip de Segona Divisió. Si més no, demostra que lluitarà fins a l'últim punt, fins a l'últim minut. Els gallecs, amb el seu entrenador, Miguel Ángel Lotina, a la graderia per sanció -tampoc podrà asseure's a la banqueta del Camp Nou, també per sanció-, van remuntar un marcador que en els primers minuts els era advers contra l'Athletic Club (2-1). Toquero va superar Aranzubia al minut 3, però després, gràcies en part a un gran Valerón, els de Lotina van remuntar i van sumar tres punts que es presumeixen vitals per a la lluita per la permanència dels gallecs. Abans del descans, Gurpegi, en pròpia porta, va posar l'empat al marcador i després, en la segona part, novament un gol en pròpia porta de l'Athletic Club -en aquest cas de Castillo- (71') va donar ales al Deportivo, que diumenge tornarà a tenir un partit clau, aquest cop contra el Barça al Camp Nou.

El Màlaga de Manuel Pellegrini, per la seva banda, va aconseguir fer història després de sumar per primer cop cinc victòries consecutives. L'última, la d'ahir a casa, va ser contra l'Sporting (2-0) i dóna als andalusos la permanència de manera virtual. Baptista va marcar el primer gol de la nit i Eliseu, en la segona part, va sentenciar un Sporting que es comença a ficar en problemes, quan només falten dos partits per acabar la temporada.

També de manera virtual està salvat el Racing de Santander, que va derrotar 2-1 l'Atlètic de Madrid. Els locals, igual que el Dépor, també van haver de remuntar el partit per poder sumar els tres punts. Mario Suárez va avançar els matalassers, però després del descans, Kennedy i Rosenberg van capgirar el marcador. La derrota de l'Atlètic de Madrid fa que l'Espanyol tingui Europa més a prop. En cas de guanyar avui, els blanc-i-blaus es quedarien a només un punt de jugar l'any vinent a Europa.