BÀSQUET
Esports 02/06/2013

Demanen 9 anys de presó per a Manel Comas per abusar presumptament de dues noies disminuïdes

L'acusació particular sol·licita, a més, una indemnització de 20.000 euros per a cada víctima pel dany moral i aplica a l'imputat l'agreujant d'abús de superioritat

Efe
2 min
Manel Comas podria anar a judici per un cas d'abús sexual

SevillaL'acusació particular ha demanat nou anys de presó per a l'entrenador Manel Comas per presumpte abús sexual de dues noies disminuïdes quan el 2008 entrenava el Cajasol, equip de bàsquet.

L'escrit de l'acusació particular, a què ha tingut accés l'agència Efe, imputa al processat un presumpte delicte d'agressió sexual continuada pel qual demana 6 anys de presó, i un altre d'abús sexual continuat, amb una pena de 3 anys.

Segons l'advocat Juan Isidro Fernández Díaz, Manel Comas va atreure les dues noies "prevalent-se de l'admiració que li professaven les víctimes i de la diferència d'edat", així com de "la seva marginalitat socioeconòmica i cultural".

Una de les víctimes era una noia "amb discapacitat psíquica consistent en intel·ligència limitada", i l'altra, de 15 anys, "amb retard mental maduratiu lleuger".

L'imputat "va manipular la voluntat de les mateixes a través de regals i petites quantitats de diners", i en va abusar en diverses ocasions mitjançant "tocaments al pit per sobre de la roba, intents i tocament en genitals, petons a la boca i tocaments obligats per part de la víctima als genitals de l'imputat".

A la segona noia li va fer "tocaments als pits per sobre i per sota de la roba, en natges per sobre de la roba i manipulació d'òrgans genitals".

L'advocat destaca que les dues noies han mantingut una versió persistent sobre els fets, "tot i les limitacions psicològiques que pateixen", i que la primera denúncia a la policia es va produir per part de la directora de l'institut on estudiava una d'elles quan va intentar esbrinar les raons del seu absentisme escolar.

Assegura que una de les noies va acceptar la invitació de Manuel Comas Hortet a casa seva perquè era "fidel seguidora" del Cajasol de bàsquet, "però quan es va adonar que el que volia eren favors sexuals, va decidir no anar-hi més". Llavors, l'acusat "va començar una rutina d'assetjament a la seva persona, trucant-li per telèfon, enviant-li missatges" i perseguint el seu cotxe.

Un dels episodis pels quals és acusat Comas va passar quan les dues noies va anar al pis de Comas, on ell estava nu, i, segons una de les denunciants, l'entrenador va forçar-la a tocar-li el penis, va començar a masturbar-se i després va lligar la noia de peus i mans amb una corda i la va despullar.

L'acusació cita els missatges de l'acusat al mòbil de les noies. Un d'ells diu: "Com que no m'has dit res, el diumenge ja el tinc ocupat amb una amiga teva, 100 euros. Si vols el dilluns, 200 per a tu".

L'advocat de l'acusació sol·licita una indemnització de 20.000 euros per a cada víctima pel dany moral i aplica a l'imputat l'agreujant d'abús de superioritat. Fonts del cas han informat a l'agència Efe que, un cop finalitzada la fase d'investigació per part del jutjat d'instrucció 5 de Sevilla, la Fiscalia es pronunciarà en els pròxims dies sobre la seva qualificació dels fets.

stats