MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 05/11/2012

Del 'pit lane' al podi per seguir líder

Nuria García
2 min
Del 'pit lane' al podi per seguir líder

BARCELONAAl podi d'Abu Dhabi la fredor del campió de la cursa, Kimi Räikkönen, i la seriositat de Fernando Alonso, que va ser segon, contrastaven amb qui va acabar la cursa en la tercera posició: Sebastian Vettel. L'alemany, que arrencava des del pit lane per decisió del seu equip després que el castiguessin a sortir des de la cua de la graella, va sorprendre tothom amb una gran remuntada per mantenir el lideratge del Mundial. I és que a Abu Dhabi, Alonso, a qui Ferrari està intentant donar un cotxe competitiu per a aquestes últimes curses després de treballar contra rellotge diversos dies, només va poder retallar tres punts a Vettel, que segueix encapçalant el Mundial amb 10 punts d'avantatge quan falten dues curses (Austin i Interlagos).

"Ja us havia dit que no ens hem de rendir mai", va dir Vettel al seu equip per ràdio després de creuar la línia de meta. I sí, l'alemany no es va rendir i per dues vegades va remuntar. Després de sortir des del pit lane , Vettel va aconseguir situar-se onzè, però un toc amb Senna a l'inici i una sortida de pista per evitar la col·lisió amb Ricciardo quan el cotxe de seguretat era a la pista van fer-lo entrar a boxs abans d'hora. L'alemany de Red Bull va tornar a la pista últim (21è), però va tornar a atacar i, abans de la retirada de Hamilton -el McLaren del britànic es va quedar sense potència quan encapçalava la cursa-, ja era 15è. Mentrestant, Alonso se situava segon i era virtualment líder del Mundial.

Però Vettel va seguir donant gas i, beneficiat per la segona aparició del cotxe de seguretat, quan faltaven dues voltes i després d'haver entrat novament a boxs, va superar Button amb un gran avançament per situar-se darrere d'Alonso. "Button s'ha adormit i Vettel l'ha avançat", li deien a l'asturià per ràdio, mentre que Vettel, una estona més tard, rebia felicitacions: "Increïble!"

Räikkönen guanya amb Lotus

Kimi Räikkönen es va convertir ahir en el vuitè pilot que guanya una cursa aquesta temporada. Després de sis podis, el finlandès mereixia el triomf en una cursa i a Abu Dhabi el va aconseguir. Al circuit de Yas Marina va trepitjar l'esglaó més alt del podi des que va tornar al Mundial de F-1, una posició que no aconseguia des del 30 d'agost del 2009, quan va guanyar el GP de Bèlgica.

Per acabar, Pedro Martínez de la Rosa va acabar la cursa en la 17a posició. El català, que va haver de sortir des del pit lane perquè un escalfador de pneumàtics es va quedar enganxat a la roda i es va quedar aturat abans de la volta de reconeixement, va assegurar que encara els falten "unes dècimes" per lluitar en condicions.

stats