ANÈCDOTES
Esports 23/10/2011

Del Nido titlla Catalunya de "regió" en el dinar de directives

José María del Nido diu que Catalunya és "una regió" durant el dinar de directives. L'àrbitre Iturralde González diu abans de començar el partit: "Pels meus collons que els meus amics entren al camp".

A.s.
2 min

Barcelona.Abans de començar el partit es van produir dues anècdotes d'aquelles que defineixen els seus protagonistes. Per una banda José María del Nido, el president del Sevilla, va definir Catalunya com una regió d'Espanya, i per l'altra l'àrbitre del partit va demanar a crits que deixessin entrar gratis al Camp Nou uns amics seus amb un sonor "Pels meus collons que els meus amics entren al camp".

Ahir al migdia, les directives del Barça i del Sevilla van dinar plegades, com és habitual. Després d'anunciar aquesta setmana que el Sevilla jugaria al Camp Nou amb el lema "Orgullosos de Andalucía" a la samarreta, Del Nido va seguir en la seva línia durant el dinar. L'eslògan escollit per lluir a la samarreta era una resposta clara a les recents declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, quan va dir que a alguns andalusos no se'ls entén quan parlen en castellà, i a les del candidat a la eleccions estatals per CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, sobre el subsidi agrari (PER) que reben molts andalusos. Per tant, segur que aquest tema va sortir en algun moment en la conversa entre les dues directives, i llavors José María del Nido va dir: "Catalunya és una regió", segons va comentar ahir a Catalunya Ràdio el periodista Joaquim Maria Puyal just abans de la transmissió del partit. Segons Puyal, el president del Barça, Sandro Rosell, va haver de parar els peus a Del Nido i posar-lo al seu lloc.

Cal recordar que en l'últim Barça-Sevilla amb Joan Laporta a la presidència, Del Nido va tenir una enganxada verbal amb ell quan li va criticar, precisament, que barrejava política i futbol en les seves declaracions, i el va anomenarJuan Lapuerta. Laporta li va respondre de seguida assegurant que no tenia cap problema ambJosep Maria Del Niu.

El amics d'Iturralde

Eduardo Iturralde González, l'àrbitre d'ahir en el Barça-Sevilla, també va protagonitzar una discussió lamentable. Cinc minuts abans de l'inici del partit, va tenir una encesa discussió al túnel de vestidors amb algun responsable del Camp Nou perquè no deixaven entrar al camp dos amics seus que venien de Dinamarca perquè no tenien acreditació i no volien pagar. Segons Catalunya Ràdio, Iturralde va dir: "Pels meus collons que els meus amics entren al camp". Just després va aparèixer el delegat del Barça, Carles Naval, i va solucionar el conflicte deixant entrar els amics de l'àrbitre.

Iturralde González és un àrbitre dels més famosos de Primera Divisió, l'acusen d'afavorir sovint el Barça, i se li recorden grans escàndols per errades seves. A més, fora del camp és un personatge a qui no molesta aparèixer als mitjans de comunicació, i últimament ha entrat al món de Twitter (@eduiturralde).

stats