FUTBOL
Esports 28/05/2012

Del Bosque premia el bon final de Pedro i se l'endú a l'Eurocopa

Pedro Rodríguez serà el setè jugador del Barça que jugarà amb Espanya a l'Eurocopa 2012. El canari va ser inclòs ahir en una llista en què també hi ha Valdés, Xavi, Busquets, Piqué, Cesc i Iniesta.

Natalia Arroyo
3 min
EN FORMA  Pedro celebra un dels gols de la final de Copa del Rei. El seu bon rendiment en el tram final de temporada ha convençut Del Bosque.

BARCELONAVicente del Bosque va fer pública ahir la llista de 23 jugadors que convoca per a l'Eurocopa 2012 i va afegir-hi el nom de Pedro Rodríguez, que malgrat no haver completat un gran any per culpa de les lesions, ha recuperat el seu millor nivell en el tram final de temporada per acabar convencent el tècnic de Salamanca. La presència del canari fa augmentar a set el nombre de jugadors del Barça que defensaran el títol de campions d'Europa amb la roja aquest estiu a Ucraïna i Polònia. Víctor Valdés, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Cesc Fàbregas són els altres sis blaugranes que es concentraran a Las Rozas per preparar el debut a l'Eurocopa contra Itàlia el 10 de juny. Si Espanya avança rondes i es planta a la final, els futbolistes competirien fins a l'1 de juliol, data en què es decidirà qui és el campió d'Europa.

"Una llista meditada"

Des de Suïssa, on Espanya està fent els últims amistosos abans del campionat europeu (el pròxim serà dimecres contra Corea del Sud a Berna), Vicente del Bosque va anunciar les novetats i els descartats. "Hem donat moltes voltes a aquesta llista -va explicar el seleccionador-. És una llista molt meditada, feta des del respecte i sense treure mèrits a ningú". El davanter del València, Roberto Soldado, i el de l'Atlètic de Madrid, Adrián, eren ahir dos dels noms més destacats, perquè finalment es queden fora de la selecció, en benefici del sevillista Álvaro Negredo. La llista compta, a més, amb cinc jugadors del Reial Madrid (Casillas, Sergio Ramos, Arbeloa, Albiol i Xabi Alonso).

Grup de confiança

Del Bosque ha volgut mantenir el gruix principal del grup que ja va proclamar-se campió del món i d'Europa el 2010 i el 2008. Pedro hi era en l'última gran cita (va ser titular fins i tot en la final contra Alemanya) i això ha pesat a favor seu per acabar incloent-lo a la llista, en detriment d'altres candidats. "Pedro ha tingut una temporada irregular", reconeixia el seleccionador a principis de maig. Però la confiança de Del Bosque en el canari és total per les possibilitats que ofereix en atac. El seu esperit en la pressió, el seu rigor en banda, el seu olfacte i intensitat en totes les accions combinatives d'atac obren un ventall infinit de recursos ofensius per accelerar el joc de l'equip, que sense Villa necessita velocitat i mobilitat a partir de tres quarts de camp.

Els últims dos bons mesos de competició de Pedro han trencat aquesta por a la irregularitat de l'extrem blaugrana, que des de l'abril ha marcat sis gols, els mateixos que en els mesos anteriors, i ha acumulat el 30% dels minuts de tot l'any (694 d'un total de 2.405). Les lesions han impedit que Pedro pogués rendir al màxim i amb continuïtat durant la temporada però ara el davanter està fresc, encertat, pletòric. La final de Copa del Rei disputada al Calderón va ser el seu millor aparador, potser el definitiu per acabar de resoldre els dubtes de Del Bosque.

Cesc, lesionat però a punt

Els internacionals blaugranes ahir encara estaven a Barcelona participant en el partit solidari per a La Marató per la pobresa al Palau Sant Jordi, un amistós que no va disputar Cesc Fàbregas, que pateix una lleu lesió al bíceps femoral. El d'Arenys va assegurar al seu compte del Twitter que es troba "bé i sense dolor" i que aviat estarà "al 100%".

stats