ESPANYOL-MALLORCA Perfil
Esports 01/03/2011

Deixeu que Verdú us mostri el camí

Natalia Arroyo
2 min
Verdú va ser un dels jugadors destacats en la victòria contra la Reial Societat i avui, contra el Mallorca, ho ha de tornar a ser.

El doble pivot és la peça clau d'aquest Espanyol i els dos jugadors que l'ocupen són els que, segons com tinguin el dia, determinen si la moneda a l'aire del joc periquito cau cara o creu.

Baena i Duscher són els que han de jugar a l'ombra, ocupant els espais mentre vigilen el rival, fent cobertures per permetre als futbolistes de més qualitat, habitualment Javi Márquez i de vegades també Joan Verdú, assumir un rol més creatiu d'una manera més o menys alliberada. Entre tots quatre es complementen a la perfecció, es reparteixen les tasques.

Javi Márquez no hi serà

El migcampista del planter periquito va quedar fora de la llista de convocats per al partit d'avui contra el Mallorca perquè encara arrossega molèsties al turmell per un cop que va rebre contra la Reial Societat. Sense ell, l'equip perd consistència, perd aquella passada llarga, perd visió de joc. I, en general, perd. En tres partits que no ha sortit d'inici, l'Espanyol no ha sumat cap punt: 3-0 davant el Madrid, 3-0 contra el Dépor i 2-1 amb l'Athletic Club.

Sense ell, tot el pes de l'equip recaurà en Verdú, un futbolista de mirada tímida, senzilla, però de peus descarats, màgics. L'Espanyol viu del seu futbol, sobretot a la mitja punta, enllaçant defensa i atac, connectant i combinant l'esforç dels de darrere amb l'explosivitat dels de davant. Fent de missatger, via pilota.

Ell mateix reconeix: "Quan tenim la pilota és quan millor juguem i jo particularment és quan em sento més còmode". De fet, Verdú acostuma a ser el jugador que més participa del joc, el que més passades fa en tots els partits (63 de mitjana). Avui ho haurà d'aportar des d'una posició més endarrerida, una demarcació que li agrada menys, però que assumeix amb professionalitat: "Jugui on jugui, el que importa és jugar i em dec al que em mani l'entrenador".

Saragossa i Athletic

Hi ha dos partits que poden servir de referència per intuir el partit que avui farà Verdú al doble pivot, fent parella amb Duscher. Un és el de Saragossa, quan va haver de suplir la baixa de Javi Márquez, lesionat al minut quinze. Aquell dia l'Espanyol va fer un dels millors partits, el més complet, i Verdú va lluir, amb 91 passades. També agrada la primera meitat contra l'Athletic, quan el barceloní va dirigir el seu equip amb èxit a San Mamés, tot i acabar perdent.

Verdú, però, haurà de reforçar un aspecte del seu joc que, fent de doble pivot, no pot descuidar com ho fa ara a la mitja punta: la recuperació de pilotes. En roba menys de tres per partit, poc bagatge pel que requerirà l'Espanyol avui.

stats