PRIMER EQUIP
Esports 12/02/2013

David Villa, ingressat a causa d'un còlic nefrític

Nuria García
2 min
David Villa celebrant el gol que va marcar diumenge contra el Getafe.

Barcelona.El davanter asturià David Villa va haver de ser ingressat ahir a la tarda a l'Hospital de Barcelona a causa d'un còlic nefrític. Segons va informar el Barça ahir a la tarda, en les pròximes hores el jugador serà sotmès al tractament oportú per eliminar el càlcul renal. El tractament d'un còlic nefrític de qualsevol pacient "depèn de la mida del càlcul renal", tal com apunta l'uròleg Pedro Araño. En cas que el del jugador del Barça sigui petit, el tractament que hauria de seguir seria simplement "a base d'analgèsics i d'una elevada ingesta de líquids per afavorir-ne l'expulsió". Així doncs, si el càlcul renal del davanter asturià fos petit, podria ser que en les pròximes hores l'expulsés i pogués rebre l'alta. Però si fos més gran li caldria passar per la sala d'operacions. "Caldria fer-li una litotrípsia, una operació per esmicolar el càlcul per facilitar-ne l'expulsió", com explica el doctor Pedro Araño, que afegeix que si l'operació anés bé en tres o quatre dies ja podria rebre l'alta. En tots els casos, segons el doctor Araño, un cop Villa hagi expulsat el càlcul renal, no hi hauria d'haver cap problema perquè la seva incorporació als entrenaments fos "immediata".

El jugador blaugrana, després de jugar la segona part amb la selecció espanyola contra l'Uruguai a Doha la setmana passada, diumenge va ser titular contra el Getafe al Camp Nou amb el Barça i va aconseguir el tercer gol del conjunt de Jordi Roura. Villa va dedicar aquest gol, el sisè que marca a la Lliga aquesta temporada, al seu tercer fill, Luca. Ara per ara David Villa és dubte per al partit de Lliga que dissabte el Barça jugarà contra el Granada al Nou Estadi de Los Cármenes (20 hores).

Complicat retorn a l'onze

Aquest ingrés hospitalari arriba quan David Villa lluitava per tornar a l'onze titular del Barça. El davanter va començar la temporada després de sortir d'una greu lesió que el va tenir inactiu vuit mesos. Villa es va trencar la tíbia durant el Mundial de Clubs que es va disputar al Japó el desembre del 2011 i fins a finals de juliol del 2012 no va rebre l'alta. Així, vuit mesos després de lesionar-se, el davanter asturià tornava a vestir-se de curt l'11 d'agost, en un amistós contra el Dinamo de Bucarest. Però els canvis introduïts per Tito Vilanova i Jordi Roura en l'equip -Andrés Iniesta ocupa sovint la posició d'interior esquerre- l'han allunyat de l'onze titular. Tot i això, des del cos tècnic s'ha remarcat en reiterades ocasions que Villa "és un jugador més", que estan "encantats amb ell" i que com que venia d'un procés complicat de recuperació aniria entrant de mica en mica a l'equip. Aquest curs fins ara David Villa ha disputat a la Lliga 678 minuts repartits en 16 partits, però només en la meitat ha estat titular.

stats