TENIS
Esports 23/01/2013

David Ferrer, el tenista que va reconstruir la seva carrera

Nuria García
2 min
David Ferrer durant el partit de quarts de final contra Almagro, que es va decidir en cinc sets.

BARCELONAAmb només disset anys, David Ferrer va replantejar-se moltes coses. Dubtava entre seguir dedicant la vida al tenis o buscar altres camins. La transició del tenista de Xàbia del circuit júnior al professional no va ser fàcil. Ferrer veia que els resultats trigaven a arribar tot i que ell s'esforçava, i allò li va generar molts dubtes. Anava a entrenar-se sense aquella alegria necessària per créixer, per millorar. El seu entrenador, el valencià Javier Piles -el mateix que té actualment-, quan veia que Ferrer no s'entrenava amb interès el tancava a la sala on guardaven les galledes de les pilotes de tenis i no el deixava sortir fins que s'acabava l'entrenament. Era un càstig per motivar-lo. Però amb disset anys Ferrer va decidir penjar la raqueta, oblidar-se del món del tenis.

El seu pare, empresari del món de la construcció, li va donar feina a la seva empresa. Ferrer va treballar en unes obres, entre maons, una setmana. Aquells dies treballant des del matí fins a la nit van ser suficients per fer que valorés la vida que tenia abans. Quan va acabar la feina aquella setmana, va trucar al seu entrenador i li va dir que l'endemà a les 9 del matí seria a la pista per tornar-se a entrenar. Des de llavors, mai més va fer falta tancar-lo a la sala de les galledes de les pilotes.

De fet, l'èxit a David Ferrer li ha arribat un pèl més tard del que és habitual. Amb 30 anys, el 2012 va ser "el millor any", segons ell mateix va reconèixer. Va guanyar set tornejos -entre els quals el Masters de París- i va ampliar el seu palmarès fins als 19 títols ATP. Així, sense fer soroll, el de Xàbia ja s'ha situat entre els millors tenistes del món. Ja és quart i ha superat al rànquing Rafa Nadal (si bé el de Manacor no competeix des de l'estiu a causa de les lesions).

Gran inici del 2013

A causa d'aquest 2012 ple de tornejos -va ser el tenista que va jugar més partits l'any passat-, Ferrer no ha pogut fer una gran pretemporada. Però això no ha estat suficient per afeblir el seu estat de forma. El de Xàbia ja és a les semifinals de l'Open d'Austràlia, on dijousa la matinada es trobarà el número 1 del món, el serbi Novak Djokovic. Als quarts de final Ferrer va haver de suar de valent per superar Nico Almagro. De fet, va haver de remuntar dos sets [4-6, 4-6, 7-5, 7-6 (4) i 6-2] per poder arribar per segon cop a les semifinals del torneig australià. "Guanyar ha sigut un miracle", va dir Ferrer quan celebrava el triomf contra Almagro, i ràpidament va afegir, parlant de les semifinals contra Djokovic: "Hauré d'estar molt agressiu i servir bé si vull tenir opcions".

stats