TENIS - COPA MASTERS
Esports 26/11/2011

David Ferrer se les haurà amb Federer

Toni Padilla
2 min

BARCELONA.David Ferrer no ha pogut tancar la primera fase del Masters de tenis de Londres amb tres victòries després de ser derrotat pel txec Tomas Berdych en l'últim partit en tres sets (3-6, 7-5 i 6-1). El tenista de Xàbia perd així l'oportunitat de classificar-se com a primer del grup A i se les haurà avui en les semifinals amb el suís Roger Federer, que queda com a gran favorit per acabar imposant-se.

Ferrer, fantàstic en els primers partits davant de Murray i Djokovic, va disposar d'una gran oportunitat per tancar el partit en el segon set, però Berdych va evitar el desastre gràcies al seu bon servei, i va canviar el rumb del partit en un últim set en què el físic de Ferrer no va aguantar més. La derrota significa que Ferrer perd una gran oportunitat per jugar les semifinals davant de Tsonga i no pas davant de Federer. Precisament el suís va ser el botxí de Ferrer quan aquest va arribar a la final del Masters del 2007, una final que ja no es podrà repetir per culpa d'un resultat que també significa que Djokovic, el número 1 mundial, cau eliminat.

Perquè la jornada a l'O2 Arena de Londres havia començat amb la derrota inesperada de Novak Djokovic contra el seu compatriota i amic Janko Tipsarevic en tres sets (6-3, 3-6 i 3-6). Aquesta derrota deixava la classificació del número 1 del món pendent del partit entre David Ferrer i Tomas Berdych. Si el tenista txec aconseguia derrotar el de Xàbia, ja classificat, el serbi quedava eliminat. I Berdych, amb un joc molt agressiu des del fons de la pista, no va desaprofitar l'ocasió per deixar fora de competició un Djkokovic que no podrà repetir el seu triomf en aquesta copa del 2008.

Els tres millors jugadors del rànquing de l'ATP, doncs, han quedat eliminats i no podran lluitar pel títol. Djokovic se suma a Nadal i Murray -aquest últim es va retirar per lesió després de perdre el primer partit davant de Ferrer- i deixen Roger Federer com a gran aspirant al títol. El suís, que ja ha guanyat la Copa Masters en cinc ocasions, té una gran oportunitat per convertir-se en el primer jugador de la història del tenis que la guanya per sisena vegada. Ivan Lendl i Pete Sampras també la van guanyar cinc cops.

Les semifinals, avui

Berdych, gràcies al seu triomf, es jugarà avui a les 9 del vespre arribar a la final davant d'un Tsonga eufòric després d'eliminar Rafa Nadal aquest dijous. Abans, a les 3, Ferrer desafiarà Roger Federer. Els dos partits es poden veure per Teledeporte.

stats