ESPANYOL
Esports 17/08/2011

Dani Osvaldo fa les maletes i marxa cap a l'Atlètic de Madrid

Avui mateix es podria fer oficial el fitxatge d'Osvaldo per l'Atlètic de Madrid. Els clubs ja estan d'acord en la quantitat econòmica del traspàs i només queden pendents els terminis de pagament i les garanties.

Martí Molina
2 min
Osvaldo marxarà a l'Atlètic de Madrid després d'haver disputat 44 partits oficials amb l'Espanyol i haver marcat 20 gols.

Barcelona.Encara no és oficial, però el futur de Dani Osvaldo és lluny de l'Espanyol. Concretament a 600 quilòmetres. La distància que separa l'entitat blanc-i-blava de l'Atlètic de Madrid, el seu nou club. El jugador ja ha anunciat que accepta l'oferta matalassera, i fins i tot està disposat a renunciar a la comissió del 15% del traspàs per facilitar l'acord entre els clubs.

Les xifres del traspàs rondarien els 17 milions d'euros. D'aquests, 14 serien fixos i els altres 3 serien en funció del rendiment esportiu del Killer. La quantitat que obtindrà l'Espanyol serà menor a les pretensions inicials del club blanc-i-blau, que demanava 20 milions pel davanter argentí. Tanmateix, els dirigents espanyolistes han acabat donant llum verda a aquesta operació.

L'acord entre l'Espanyol i l'Atlètic de Madrid està molt avançat. Els dos clubs ja han pactat la quantitat econòmica final del traspàs, i tot plegat només està pendent que s'acordin les garanties de pagament i els terminis.

L'Atlètic de Madrid no va ser l'únic club interessat en Dani Osvaldo. Segons va reconèixer Ramon Planes, director esportiu de l'Espanyol, el Roma també s'hi va posar en contacte per aconseguir els serveis del davanter argentí. Planes no va voler parlar de xifres, però segons alguns mitjans, el conjunt italià va oferir 13,5 milions fixes i 3,5 en variables. Si bé tots dos clubs arriben als 17 milions, els variables que proposava el Roma eren de més difícil compliment -es basaven en els títols- que els de l'Atlètic de Madrid.

El fitxatge encara no s'ha oficialitzat, tot i que ahir l'emissora Punto Radio ja va assegurar que s'havia tancat l'operació. El conjunt matalasser es va interessar pel davanter per suplir l'absència del Kun Agüero, que aquest estiu havia fitxat pel Manchester City.

Pochettino no vol excuses

A Mauricio Pochettino no li ha quedat més remei que resignar-se a perdre la seva referència en atac, i un dels jugadors sobre els quals es basava el projecte futbolístic per a aquesta temporada.

Tot i això, l'entrenador de l'Espanyol assegura que no vol "excuses" de cara al rendiment dels seus jugadors. "Hem viscut uns dies d'incertesa pel seu futur, i aquesta no és la millor manera de preparar la Lliga. Però el meu sou i el meu contracte inclouen això", va dir el tècnic argentí, que ara haurà de recompondre l'equip que havia ideat.

Dani Osvaldo marxa després d'una temporada i mitja a l'Espanyol. El Killer va arribar el gener del 2010, al mercat d'hivern, procedent del Bolonya. Amb la samarreta blanc-i-blava, el davanter ha disputat 44 partits, ha marcat 20 gols i s'ha convertit en un titular indiscutible.

stats