SEGONA DIVISIÓ
Esports 23/03/2013

Dani Mallo: "Ens hem guanyat el dret a tenir il·lusió i somiar"

Pol Frias
3 min
Actualment Dani Mallo, capità del Girona, és el cinquè porter menys golejat de Segona Divisió.

El Girona té aquest vespre (20 h / Esport3) contra el Mirandés una de les dotze finals que els queden per aconseguir el somni de jugar l'any vinent a la Lliga BBVA. Nascut fa 34 anys a Cambre (la Corunya), el capità del Girona, Dani Mallo, és actualment el cinquè porter menys golejat de Segona Divisió i s'ha convertit en un dels màxims responsables de la gran temporada que està fent l'equip de Montilivi. Després que el curs passat haguessin de lluitar per evitar el descens, aquest any són quarts a només tres punts del segon classificat.

A aquestes altures, imagino que l'objectiu ha passat a ser l'ascens.

Prefereixo no marcar-nos objectius. Hem aconseguit superar la xifra dels 50 punts, que era l'objectiu real d'aquesta temporada, i a partir d'aquí tenim la il·lusió d'aconseguir alguna cosa més, però crec que seria un error marcar-nos metes molt ambicioses perquè falta moltíssim i no podem oblidar qui som ni d'on venim. Tot i així, considero que ens hem guanyat el dret a tenir il·lusió i somiar.

¿Guanyant els set partits que us queden a Montilivi asseguraríeu una plaça en el play-off d'ascens?

Home, estaríem parlant de 21 punts, que són molts. Està clar que si aconseguíssim guanyar-ho tot, pràcticament tindríem assegurat jugar la promoció i estaríem bastant a prop, fins i tot, de la segona plaça, que dóna l'ascens directe.

Quin grau de culpa té en tot això el teu entrenador?

Molta. Nosaltres veníem d'una temporada molt dolenta a tots els nivells, havíem patit moltíssim per evitar el descens. Quan Javi Salamero i Rubi [l'actual entrenador] van agafar l'equip la temporada passada ja van canviar una mica la tendència, però sobretot el gran mèrit d'aquest cos tècnic és haver-nos fet creure en una idea de joc molt clara i definida, i convence'ns que érem capaços de rendir al nivell que ho estem fent ara.

I vosaltres, els jugadors?

Doncs a més de la gran feina de Rubi i també de la directiva, que ha fet un gran esforç per portar-ho tot al dia, una de les claus d'aquest equip és el vestidor. De llarg és el millor que m'he trobat en tota la meva carrera. Tot i que tothom vol jugar, cap suplent fa mala cara. S'ha format un grup humà magnífic, i malgrat que hi hagi gent que no s'ho cregui, això acaba donant punts.

Capità i titular indiscutible al Girona. ¿Consideres que estàs en el millor moment de la teva carrera?

No sé si el millor, però el que està clar és que estic en un gran moment, sento que tinc el suport tant del cos tècnic com dels meus companys, i això em dóna molta confiança. Tant la meva família com jo som molt feliços a Girona. Sempre dic, però, que espero que el millor encara hagi d'arribar.

Acabes contracte a final de temporada: què faràs?

De moment no he rebut cap oferta del Girona, però no em preocupa. Jo he de seguir fent la meva feina i sé que el meu representant també està fent la seva. A aquestes altures de la temporada, i amb tot el que ens estem jugant, no vull descentrar-me pensant en aquestes coses.

Si finalment te'n vas, ¿t'agradaria marxar a Galícia?

Home, fa molts anys que estic fora de casa, tinc dos fills petits que m'agradaria que estiguessin a prop dels seus avis. La veritat és que ho trobo molt a faltar i com a bon gallec que sóc tinc morrinha , però sóc un professional i jo aniré al club que em vulgui.

Després de tants anys, ¿tens algun mal record d'algú?

Tinc una espina clavada del meu últim any a Portugal. Avui encara no he aconseguit entendre per què se'm va maltractar d'aquella manera. En la meva última temporada a l'Sporting de Braga vaig arribar després de les vacances a l'estadi i el guarda de seguretat no em va deixar entrar. No sé si va ser el president o el director esportiu, però el cas és que van decidir apartar-me de l'equip sense donar-me cap explicació. Ho vaig passar molt malament perquè em van maltractar tant econòmicament com futbolísticament i personalment. A més, els meus companys també em van deixar una mica de costat. La veritat, va ser el pitjor moment de la meva carrera.

Ja per acabar, una porra per a l'ascens…

L'Elx i el Vila-real pujaran directe. I el Girona, l'Almeria, Las Palmas i l'Alcorcón jugaran la promoció. I, lògicament, confio que siguem nosaltres els que juguem a Primera.

stats